Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Svensk turistnäring omsatte 337 miljarder

https://www.travelreport.se/2020/05/19/en-stor-katastrof-for-hela-resebranschen/

Enligt artikeln som hänvisar till Tillväxtverkets siffror, omsatte svensk turistnäring 337 miljarder år 2018.

I år minskar den siffran drastiskt, tiotusentals är utan jobb och speciellt ungdomar som haft som förstajobb att stå i glasskiosker / receptionsarbete på campingen / hyra ut cyklar – har en ledig sommar att se fram emot. Första och andra veckan vill säga, sen kommer det möjligen krypa i skinnet eftersom den där festivalen (som ändå hade kostat för mycket att gå på utan nån inkomst) blev inställd och Netflix inte hinner producera serier i samma takt som de konsumeras.

Det att inte vara behövd, efterfrågad, ha ett sammanhang som skolan var, vad gör det med en ung människa som har ambition och vill prestera? Vad ska alla göra som inte kommer in på universitetet eller ens vill gå där? Vem ska försörja alla som inte kan försörja sig själv?

Jag tittar längtande tillbaka och tänker på när flyget flög och turistnäringen blomstrade. När vi hade kulturutbyten och möten över gränserna. När statens kassa rasslade över alla skattepengar som kom in (nästan) av sig själv, vilket händer när marknaden fungerar och staten håller arbetslinjen högt.

Jag har massor av kreativa idéer och funderar på vad nästa steg ska bli. Kanske skulle jag öppna en glasskiosk eller ett litet trädgårdscafé, eller ha helgkurser med pilates och fysisk hälsa, eller ha högläsning i skuggan under ett träd på nåt äldreboende? Online-kurser i Ett Vinnande bemötande?
Av 100 idéer blir möjligen 1 verklighet, men att få spåna och drömma är ett livselixir. Den som aldrig drömmer kan inte heller förverkliga något.

Därför är mitt råd till alla er unga som slutar skolan och saknar sommarjobb och kanske tappat stinget, att göra det jag just gjorde: formulera och skriv ner vilka idéer som skulle vara kul om de gick att genomföra. Titta på det skrivna ordet. Analysera hinder och varför det kanske inte går just nu, men fastna inte vid det. Det är oviktigt i en dröm nämligen, för drömmen har inga begränsningar som i verkligheten.

Och detta skriver jag lika mycket som råd till mig själv. DS.