Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Resa bokad och betald

Jag kommer tydligt ihåg charteroperatörens stora och luftiga lokal nere i Helsingborgs centrum.
Det är många år sen de lade ner, och även om det finns en del småkontor kvar som säljer resor tillhör det historien att beställa av en fysisk person. Idag sitter vi i hemmets sköna vrå och tittar på bilder på våra skärmar innan vi bestämmer oss.

Världen har blivit större, vi kan jämföra olika arrangörer och inte minst priser. Men det har också blivit svårare att välja rätt, när det finns ett så stort utbud. Är arrangören seriös? Vem som helst kan lägga in snygga bilder i Kalle-Anka-färger (färger som egentligen inte finns i verkligheten, rött, blått, grönt och gult är övermättade vilket gör oss på gott humör att beställa) och det krävs research på Trip Advisor.

Vi hittade en resa till ett bra pris på Secret Escapes , och för ett mindre tillägg på flyget kom vi ner i restid och slapp långa transfers. Det var halvpension och ingick ett bagage. Vi slog till.

Det är tre dagar sen, och jag har fått en bokningsbekräftelse men inga flygnummer (bara flygtider) och inga flygreferenser. Ingen voucher till flygplatstransfern och inget besked om vad bolaget heter som hämtar eller kontaktuppgifter dit.

Igår skickade jag flera mejl och ringde sen också ett nummer som kopplades utomlands. En trevlig person bad mig skicka ett mejl.
Jag skickade ett till förutom de jag redan skickat i samma ärende och fick samma bokningsbekräftelse två gånger till, tillbaka.

Jag vet inte om jag behöver vara orolig? Det verkar vara en seriös operatör, men vi kan såklart inte bege oss till flygplatsen utan varken bokningsreferenser eller vetskap om någon hämtar oss och tar oss till hotellet som ligger en dryg timme från flygplatsen. En taxi i tillägg hade spräckt vår budget.

Förr hade jag gått in till Lena på resebyrån och sagt: ”Vi har semester vecka 5, har du nån restresa till oss i den här prisklassen?”
Sen hade jag fått utprintat biljetter, vouchers och uppgifter och gått därifrån och kunnat sova gott. Nu maler tanken att det är något som inte stämmer.

Förhoppningsvis har jag fel. Uppgifterna kommer och jag kan snart producera inlägg från ett dröm-resemål här på bloggen, vad det lider.