Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Resa ensam, resa själv, resa solo.

Ann-Christine reser ensam runt jorden

Jag jobbar för arrangören Carpe Diem som har ”Res själv- tillsammans” som affärsidé. De har funnits i Norge i 20 år men öppnade i Sverige för knappt ett år sen. Det finns många som älskar att resa men som inte vill resa själv och riskera känna sig som femte hjulet.
Någon kan vara själv efter en skilsmässa eller dödsfall, någon har aldrig velat nåt annat än att leva själv. Eller kanske lever någon med en partner där partnern inte vill resa, eller har andra drömresemål än en själv?

Jag får frågan ibland när jag pratar om ”singelresor”, om det handlar om resor med målet att ”hitta nån”. Och svaret på det är att det är inget som varken researrangören eller jag som reseledare bryr oss om eller lägger krut på. I alla sammanhang där människor ses händer det att folk trivs bättre eller sämre ihop. Som middagssällskap, i vänskaper eller om det pirrar i magen. Singel i den här vokabulären menas själv eller solo. Res själv, men ihop med andra likasinnade.

Mitt jobb som reseledare är att se till att alla är med på tåget, ingen är utanför och att den som vill ha egentid har möjlighet till det men ändå vara i ett sammanhang. ( ”Någon saknar mig om jag inte dyker upp till middagen och undrar om jag vill ha en macka till rummet”).

Ann-Christine vann resan till Kenya, vilket fick mig att hoppa till när jag följde dragningen. Hon och jag började ju blogga på Expressen samtidigt 2006, och jag har till och med träffat henne ett par gånger i verkligheten. Jag lade ut tävlingsvillkoren i slutet av förra året när tävlingen utlystes, på bloggen och mina andra sociala, så det fanns ju en chans att det skulle bli någon av mina läsare / följare. Och det blev det, grattis!!

Och note to myself:
Det är bara om man deltar i tävlingar och lotterier som man kan vinna. (Jag beklagade mig till en kompis att jag aldrig vinner nåt och aldrig vunnit nåt. Hon sa: men lämnar du mejladressen för nyhetsbrev, köper du lotter, skickar in limerickar eller 3-ordsmeningar varför du vill vinna en fruktkorg då?
Hm, nä, just det, kanske får börja göra det😊