Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Bilder från senaste resan: underbara Kenya.

Jag lyckades inte ladda in bilderna från resan, under tiden jag var borta. Det fanns bara wi-fi i receptionen på lodgerna och jag hade begränsat med tid. Men lite hann jag skriva:

Det här är Moses, en av chaufförerna/guiderna. Han lärde jag känna förra gången jag var i Kenya, och han är en fantastisk person. Han kan dessutom ALLT om djuren, träden och miljön.

Karen Blixen muséet:

PÅ David Sheldrick Elephant Orphanage tar man hand om baby-elefanter som blivit föräldralösa:

Den här synen är inte vanlig! I Nairobi National Park brukar lejonen vara mer skygga.

När vi kom med bussen, började de röra på sig och hoppade upp på skylten. Till och med chaufförerna var stumma av förundran.

Nairobis klassiska skyline, från parken sett:

Dagen efter fick vi uppleva ytterligare en exceptionell händelse, en elefanthjord på ett hundratal elefanter korsade vägen just framför bussen.

Dessa magnifika djur, så kloka, så vackra.

Djuren är vana vid bussarna, men hade någon lämnat bussen hade det varit farligt. En av dagarna blev ändå en elefant irriterad och började trumpeta och vifta med öronen. Då är det bara att backa och köra därifrån.

En akacia i solnedgång, så typiskt Afrika.

Med Kilimanjaro i bakgrunden.

En annan oförglömlig syn:

Att möta herdar med sina djur längs vägen var vanligt:

Förutom safari tillbringade vi några dagar i Mombasa vid stranden:

Massajerna kom på besök och visade sina vackra kläder och naturligtvis sina imponerande jämfotahopp. Film kommer i senare inlägg.

Fortsättning följer, det finns mycket att berätta.