Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Häng med till Kenya i november!

När höstmörkret lagt sig, regnet smattrar mot rutan och julen ännu är på behörigt avstånd: då är tiden att förkorta lidandet genom en resa.
13 dagar med safari, upplevelser och välbehövlig vila vid Mombasas vita stränder…
Det är nästan så jag får nypa mig i armen att få ha som jobb att resa.

Rundresa Kenya

Jag har rest mycket i Afrika. Visst är Sydafrika speciellt, liksom Gambia och Senegal. Mali och Niger likaså, och Timbuktu är en av de skönaste städer jag nånsin besökt. Fast det var då, idag skulle jag inte våga åka dit, eller till Mali för den delen. Det har förändrats sen 80-talet när jag var där.

Kenya besökte jag första gången på 90-talet, och blev stormförtjust. Jag vet inte om det är människorna eller miljön som fascinerar mest, och det spelar heller ingen roll. Kombon är magisk.
En sak som jag tänkte på när jag kom hem från senaste resan dit var att mina tankar ofta svävar tillbaka. De mäktiga djuren som betar på savannen, gigantiska elefanter och sävliga giraffer som letar löv bland träden.

Besöket hos massajerna och deras så annorlunda liv mot vår mer stressiga tillvaro. Fick också prova traditionell hoppdans, kände mig dock inte alls lika smidig som dem:

https://www.youtube.com/watch?v=xbGqr6Au54I

Skolbesöket i en hydda, med barnen som saknade allt. Och hur jag och några av mina Carpe Diem-gäster åkte till en affär och köpte in skrivböcker, pennor och lite leksaker till dem.

Och de sjöng för oss:

https://www.youtube.com/watch?v=HB0-F-lj-cU

Karen Blixen-muséet var en annan upplevelse som satte spår, och elefant-barnhemmet där övergivna elefantungar får en andra chans istället för att svälta ihjäl i bushen.

Eller kvinnorna som fått en chans att försörja sig på pärlfabriken. Där serverades jag också det absolut godaste kaffet jag nånsin druckit i hela mitt liv. Närproducerat.


Mombasa är ett kapitel för sig. Vårt hotell erbjuder fantastisk mat och det finns alla möjligheter i världen för avkoppling. På stranden eller vid poolen, och det enda bekymret i världen är om det räcker med solskyddsfaktor 30 eller kanske det är bättre att säkra upp med 50.

På vår resa finns också chans att köpa med sig afrikanskt hantverk och hade jag inte redan haft huset fullt av diverse vackra ting från Kenya hade jag kunnat handla ihjäl mig 🙂
Jag bara älskar dem:

https://www.youtube.com/watch?v=qlfw5XB9q4A

Det finns fortfarande några platser kvar, så blir du sugen på att hänga med så ring och boka.

Ses!!