Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Jobbigt att vara tillbaka i vardagen?

https://via.tt.se/pressmeddelande?publisherId=1956490&releaseId=3163508

Läser ett pressmeddelande om en undersökning att 1 av 3 svenskar tycker det är jobbigt att vara tillbaka på jobbet och vardagen efter semestern.
Om man ska se det positivt (och det ska man!) så betyder det att 2 av 3 inte tycker det.

Jag kan personligen tycka det är ganska naturligt att få svaret ja på frågan om vardagen är jobbigare än semestern.
På semestern sover en kanske tills en vaknar, njuter av fint väder, lata dagar eller egenvalda upplevelser. På vardagen är det väckarklocka, fler krav och mer stress generellt. Det är klart att det är ”jobbigare”, och att det vanligtvis kan upplevas långt tills nästa gång det blir semester igen.

Jag hade möjlighet att ta ut max tre veckor under sommarperioden. Den började i maj och slutade i mitten av september, och något år låg min sommarsemester sista veckan i augusti och de två första i september. Trist för barnen som var tillbaka i skolan då, men så var det med det.

Vi hade ett poängsystem där dagarna hade högre poäng ju högre attraktivitet de hade, en dag i juli ”kostade” 3 poäng, en dag i mitten av november var bara 1 poäng. På det sättet gick det ju att spara sig till bättre veckor genom att välja oattraktiva dagar under något år. Året med septembersemester hade jag uppenbart njutit av attraktiva dagar året innan så det var rättvist ändå.

Jag är glad att ha haft ett jobb som jag faktiskt inte behövde ha semesterångest för att komma tillbaka till. Det har visserligen funnits dagar då jag hellre gjort annat än dragit på mig uniformen, men det har alltid gått över så fort jag checkade in till min flygning och träffade kollegorna. Motståndet när klockan ringde 3.15 efter en sömnlös natt är förståeligt, så har nog de flesta det.

Men det var något med livsstilen som var helt unikt.
Bara det att skratta så mycket på jobbet, det saknar jag.