Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vad kostar inställda flyg egentligen?

Jag sitter här på min kammare och filosoferar.
Tänk att historier så ofta upprepar sig; vare sig det är mode eller flygbolagsdirektörer och dennes kompisar som tar ”nya grepp”.

Första gången jag hörde någon flygbolagschef uttrycka att vi skulle ”kavla upp ärmarna” och ”flygplan lyfter bäst i motvind” var 1988. Sedan dess har jag hört det ett flertal gånger.
På SAS hette första sparprogrammet jag var med om ”SNU”, och det hade en del som direkt påverkade mig.
Jag blev tvingad på deltid eftersom vi senast 60 anställda hade det som ultimatum mot att slippa bli uppsagda. Det var visserligen ett lyckokast såhär i efterhand, för jag hade aldrig annars valt att jobba deltid. Jag älskade att flyga och det var som ett straff att inte få göra det maximalt.
Men tack vare det tvingades jag komma på annat att fylla upp fritiden med, och det blev sedan hela min livsstil att ha flera jobb och företag.

Idag läser jag att min fd arbetsgivare har ställt in massor med flygavgångar och jag kan inte låta bli att fundera på vad det kostar?
Idén att anställa lågprispersonal till dåliga villkor med bas på Irland var inte det lyckokast ledningen trodde uppenbarligen (told you so). Nu sitter de med uppsägningarna och personal som saknar lojalitet med arbetsgivarens dåliga bud för att arbeta för dem…
Tja.
Så är det med det.

Jag vet inte om ledningen har låtit några huvud rulla från dem som tog dåliga beslut, om de har brutit sina semestrar och sitter i krismöte eller de nöjer sig med att konstatera att läget är allvarligt från båtdäcket.

Själv önskar jag inget hellre än att jag hade kunnat ringa upp trafikvakten och säga att jag är klar att ge mig iväg.
Att resenärerna skulle slippa stressen att vara osäker på om och när de kommer iväg.
För hela mitt inre skriker att det är viktigt att ge service och vara rädd om kunderna.

Men det finns ingenting jag kan göra.
Förutom att söka tjänsten som VD den dan Gustafsson lägger av kanske, haha 🙂