Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Efter en kvart tog polisen dem

Telefonen ringde.
Grannföretagaren var kvar ett par timmar extra, men vid 18 körde han förbi vårt företag på väg hem.
Han slog en blick mot vårt, och såg ett par killar i en Renault skåpbil som höll på att klippa upp och klättra in genom staketet.

När de såg att föraren sett dem hoppade de in i bilen och körde snabbt därifrån.
Grannföretagaren hann att ta bilnumret, och Tony ringde polis och Avarn kort efter.
Den svenskregistrerade bilen var hemmahörande i Stockholm och avställd, men inte anmäld stulen.

Jag lade snabbt ut en efterlysning på Facebook, att hålla utkik efter bilen och ringa polisen om någon såg den. De kunde ju inte ha hunnit så långt, och skåpbilar är ju heller inte så vanliga. Speciellt inte på fredagskvällar.

En halvtimme senare ringde polisen och hade hittat slöddret. Vet inte om jag ska tacka Facebook för det snabba hanterandet eller om polisen själv hade patruller ute på spaning.
För oss spelar det ingen roll om det var en svensk, en tysk eller Bellman som gjorde det. Jobbet är detsamma med polisanmälan, staketlagning och försäkringsbolag.

Polisen sa ”öststatare” och att problemet var att de byter bil varje kväll, är i landet en kort period vanligtvis på turné och därför är svåra att komma åt.
Det enda man kan göra är att hålla ögon och öron öppna, grannsamverkan och att göra det så svårt det går med kameror, elstaket och larm.
Vi har allt av detta, men om sejouren blir kort i landet kvittar det ju att det finns bilder. De går fria och besöker nästa stad nästa gång de kommer.

Det sorgliga är att det faktiskt inte går att skydda sig helt.
Det är höga självrisker, och avgifterna för larm och bevakning är höga.
Det finns heller inget alternativ. Att bli av med verktyg, maskiner och diesel stannar ju produktionen och drabbar företaget ännu hårdare…

Polisen meddelade att de troligen var tvungna att släppa dem redan ikväll, med bil och allt.
”Regelverken är sådana”.
Jaha.
Vi funderar på att åka dit och sova där i skift, för att se till att ingen kommer tillbaka och slutför jobbet nu när staketet ändå är trasigt.

Å andra sidan, det är nog inte lämpligt för min nacke att sitta på en kontorsstol och sova.

Det sabbar liksom helgen hur man än gör. De kanske är tillbaka i detta nu? Eller kommer 03 i natt?

En småföretagares vardagsbekymmer.

Uppgiven.