Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Ett kärt återseende

Jag fick ett nyhetsbrev från en talarförmedling för ett par veckor sen, och kom på den briljanta idén att unna mig att gå på föredrag.
Det är med mig ungefär som med massörer och hudterapeuter, de får sällan behandling själv. Det blir aldrig riktigt tid över.

Jag var tidig, efter ett möte insåg jag att jag inte skulle hinna hem så jag bestämde mig att slå mig ner i konferenssalen och filosofera medan de förberedde med roll-ups och blädderblock.
Tog en plats på andra raden, ytterplats. En standardplats för den nyfikne som ändå inte vill sticka ut för mycket och ta plats på första raden.
Av erfarenhet vet jag att första raden kan vara risky. Det är dem som alla komiker skämtar med, alternativt får spott på sig om den som pratar har svårt att hålla saliven i munnen.
Så.
Rad 2.

Arrangören skämtade och sa:
– Nu har du sett hur hela förberedelsen till ett föredrag ser ut, nästa gång kanske det är du som håller föredrag här på scen.
– Ja, jo, kanske det… jag jobbar faktiskt också som föredragshållare sen 15 år, klämde jag fram.

Föredraget började och jag skrattade så både tänder och gom blottades, men tyckte mig också känna igen vissa av skämten. Det snurrade i huvudet och så ramlade polletten ner. Jag hade hört honom förr.
Och jag visste precis var.

I pausen gick jag fram och undrade:
– Var du i Thailand i februari 2002 och höll utbildning för organisationen Avanti?
– Jaa…brunnsborrare?
– Ja
– Var du där?
– Ja, min man var på utbildning och familjen följde med. Jag hade hand om barnen mest, men lyssnade på ett föredrag. Och det föredraget höll du. Du är faktiskt min inspiration att jag alls jobbar med det sen dess. När jag kom hem sökte SAS en inspiratör till sin internutbildning om bemötande. Jag sökte tjänsten, det hade jag aldrig gjort om jag inte lyssnat på dig. Därefter startade jag i egen regi och har jobbat professionellt med det sen 2002, med mitt föredrag Ett Vinnande Bemötande.

PG Wettsjö.
Namnet hade jag glömt, ansiktet också, men jag kom ihåg dialekten, den underbara humorn och hans berättarkonst.
Nu 15 år senare fick jag chans att bli inspirerad av honom igen, han som är en av de bästa.
Vilken tur att jag läste det där nyhetsbrevet.

pg1

pg3pg2