Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Flög med tre olika flygbolag. Lade märke till mycket som var annorlunda än hos oss.

Det hade väl varit konstigt annars.
Om jag inte studerat, och lagt märke till likheter och skillnader.
Rutinerna på en flygning är såklart i stor desamma: checka kabinen, meddela passagerarantal till kapten, armera dörrarna, säkerhetsgenomgång, ABCD innan start (tyst minut att gå igenom vad som ska göras om nåt händer).

En skillnad var, på ett av bolagen, personalsammansättningen. Det var bara yngre, otroligt vackra kvinnor (i den del av planet jag satt). Alla hade exakt samma frisyr, exakt samma färg på läppstiftet (som verkade vara obligatoriskt att använda) och ett hövligt leende. Jag hade på riktigt svårt att slita blicken, jag blev betagen av skönheten. Så fina uniformer, så fin sminkning, så fina håruppsättningar, perfekt hy. (I jämförelse kände jag mig gammal och tjock och väldigt långt från den ”flygvärdinnekaraktären” ska jag erkänna, tänk om jag nånsin hade sett ut så…).
Servicen var dessutom outstanding, det var som att åka business fast i ekonomiavdelningen. Underhållningssystemet var jättebra, bra filmer med bra ljud och bild. Det var en positiv upplevelse.

Hos det bolag som vi flög sista sträckan hem med, kände jag mer igen mig, eller vad jag ska säga.
Personalen hade blandade åldrar, och serviceupplägget var ungefär detsamma.
En sak som jag däremot lade märke till där var att de ÄN mer tyngde på säkerhetsaspekten.
Vid första annonseringen sa pursern tydligt: Vi i personalen är här först och främst för er säkerhet, allt annat kommer i andra hand.
Innan landning lade jag märke till annonseringen: ”Om vi måste evakuera, så kom ihåg att allt bagage måste lämnas kvar”.
Jag som inte ordagrant hade lyssnat på allt i standardannonseringarna (jag vet ju vad de ska säga) ryckte genast till då jag hörde ”evakuera”. Det startade något i mig, men det var kanske en arbetsskada?

Det är väldigt lärorikt att studera andra som har samma jobb.
Vad gör de som är bra som jag kan ta efter?
Eller: ”sådär skulle jag aldrig göra”.
Att vara engagerad tycker jag är en förutsättning att göra ett bra jobb i längden.
Det finns ju de som blir blassé tidigt i sin karriär, och då är det väääldigt långt till pensionen…
Attitude is everything;)