Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trångt att flyga

http://www.travelreport.se/2015/04/23/snart-kan-det-blir-de-trangt-att-flyga/

Jag vet inte, jag.
Som jag ser det är trängsel en faktor som påverkar flygsäkerheten.

Vi människor har våra intimzoner, det vill säga cirka en halvmeter till en meter runt omkring oss vill vi ha space. När vi har främmande människor för nära under en längre tid än det tar att åka hiss, stå i kö eller liknande blir vi stressade.
Att sitta nära en helt främmande, så främmande att hen kanske till och med kommer från en annan kultur *host*, i flera timmar på ett flygplan gör att många blir ännu mer påverkade av stress än de redan är. Redan när de kommer ombord har de ett visst mått av stress genom nervositeten att checka in på rätt sätt, droppa bagaget på rätt ställe, köerna till security och eventuell kroppsvisitering av en annan person som haft händerna mellan benen.

Stress ger ofta utryck i irritation, och vem kommer det gå ut över?
Om man som kabinbesättning varit slagpåse en hel dag kan det möjligen påverka sättet att hantera en eventuell nödsituation.

Jag tycker det ska vara behagligt och en upplevelse att flyga. Sitta ner en stund och titta på utsikten och bli serverad någon liten snack av en glad flygvärdinna. Småprata lite med sin medresenär, känd sen tidigare eller okänd. Läsa en bok. Lite mindfulness i vardagen.

Det var bättre förr, som vi brukar säga som var med då.