Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Hur vi hamnade mitt i en mordhistoria

-Isak är död!

Det var ingen naturlig död.
Har han blivit förgiftad, ihjälslagen, knivhuggen, skjuten? Och framför allt, vem är den skyldige. Det är 8 misstänkta som alla har sitt motiv. Vem har gjort det?

När vi fyllde 50 i januari fick vi en upplevelsepresent, som innebar att vara med i en teaterföreställning på Bjärsjölagård Slott (där senaste ”Stjärnorna på slottet” spelades in).
Vi blev tilldelade vårt middagsbord, beställde vår dricka, och sen kom en av skådespelarna.

– Ni ska strax få följa med till en av slottssalarna. Där får ni ta del av första scenen, och på mitt kommande som är ”Ni där!” följer ni efter mig till nästa rum och nästa scen.

De andra gästerna vid de andra borden hade fått motsvarande upplysning och sitt kommandoord, och plötsligt var hela slottet förvandlat till en teaterscen där skådespelare och publik vandrade runt bland slottsrummen. I varje scen fanns ledtrådar men också förvillande information som gjorde att mordet inte alls var en lätt nöt att knäcka.

Efter första introduktionen var det förrätt, och runt bordet diskuterade vi engagerat ledtrådarna och argument för och emot. Tony berättade för servitrisen att vi var poliser i det civila och vi andra nickade med. Klart vi var. I det här rollspelet var vi alla skådespelare på nåt sätt.

I nästa akt fick vi följa vilken skådespelare vi ville, och vi i vårt sällskap delade upp oss för att samla så mycket information som möjligt. Under huvudrätten delade vi med oss av våra upptäckter och fortsatte ”polisjobbet” att delge varandra ledtrådar i utredningspusslet.

– Varför låg pipetten på bordet?
– Hur visste han var skrinet låg?
– Kan det inte vara så att arvet är ett troligt motiv?

Skådespelarna gick sen runt från bord till bord och vi fick ställa frågor till dem.
– Talar du latin?
– Vad ska du göra med alla pengarna?
– Vad tyckte du om din svärmor?

Och sen var det dags att komma fram till ett svar. Vem och vilket motiv?
Detta fick vi skriva ner på en lapp som samlades in.
När vi såg skådespelarens min när han läste på lapparna tittade vi på varandra och sa ” Vi har nog fel…”

Mordgåtans lösning spelades upp i en av slottssalarna, och ja, vi runt vårt bord hade fel.
Men det gjorde ingenting. Vi är ju inte poliser på riktigt. Inte heller jurister. Vilket skådespelarna hade hört att vi var och sagt till varandra: ”det märks att de är jurister”.

Ensemblen samlades för en kopp kaffe i en av salongerna efter föreställningen, och jag fick chansen att berömma dem och denna lite annorlunda form av teater.
Jag hade en fantastisk kväll! Underbart sällskap med mina barndomsvänner jag känt sen jag var tre och deras underbara män, och en gemensam upplevelse jag inte ens visste fanns.

Nästa helg är sista föreställningen för den här säsongen, men de har spökvandringar i sommar och till hösten kommer de spela en ny mordgåta där du som gäst är delaktig i lösningen.
Vare sig du är jurist, journalist eller flygvärdinna i det civila kommer du fångas med och för en kväll bli mordutredare!

Gänget:
mord1

mord2

Ledtrådarna tecknades ner efter hand.

mord3

mord4

En av skådespelarna: ”Alba”

Tony under frågestunden med en av de misstänkta:

mord5

mord6

Min kompis Anette ställer frågor till en annan som hade motiv att mörda:

mord7

”Det märks att de är jurister”, hahaha, är det så?

mord8

Ensemblen samlad efter föreställningen, respekt till dem, så fantastiskt duktiga!!!

mord9

Missa det inte om du är i närheten!
mord10

mord11