Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ryanair-piloter tar saken i egna händer

Piloter startar anonymt närverk

Låt mig citera några meningar ur artikeln och kommentera:

”Ett anonymt medlemskap eftersom den som engagerar sig riskerar att bli av med sitt uppdrag.”
(Behöver ingen kommentar, eller hur?)

”Ryanairs piloter har kritiserat företaget för att de flyger för långa pass, att de aldrig vet hur länge de ska vara stationerade på sin bas, att de bor i ett land och skattar i ett annat, att man är rädd att förlora jobbet om man är sjuk.
– Maxtiden för en flygning är 12 timmar. Vid en försening beslöt kaptenen att förlänga till 14 timmar. Flyger man långa pass förlorar man i skärpa och uppmärksamhet, man blir utmattad och gör lättare fel. Ansvaret är stort, det är tufft att sitta på spänn 14 timmar i cockpit, berättar en annan pilot.”

(Vad gäller arbetstiden är den samma för piloter och kabinpersonal i tex SAS, där piloterna blir lika trötta. Det är internationella luftfartsregler som styr arbetstiden, och av någon anledning är flygande personal utrustade med superkrafter i jämförelse med andra yrkeskategorier. Flygande personal har 47,5-timmars-veckor och kan gå upp till 60, dvs det som andra anställda skulle benämna 150%. Dessutom ligger dessa timmar utlagda dygnets alla timmar och årets alla dagar, det vill säga, man sätter de biologiska faktorerna ur spel. Om man arbetar tidiga morgnar 3 morgnar och sen övergår till sena kvällar, så kan det på pappret fungera utmärkt medan kroppen protesterar vilt. Det här är ett problem i hela branschen, inte bara på Ryanair.
Vad gäller osäkerheten kring var man ska bo nästa år, att man betalar skatt i låglöneländer men utnyttjar sjukvården där man bor, och att man förlorar jobbat om man blir sjuk däremot, det är inte seriös personal – och skattepolitik.)

”– Ryanairs ledning kallar vårt nätverk för ”anonyma internet-troll”. Ryanair lyckades också stänga ner vår Facebook- och Twittersida. I dag har de öppnats igen. Det tunga är att man inte känner någon trygghet och säkerhet i sitt arbete, att de kör med skrämseltaktik.”

(Skrämseltaktik är en dålig taktik)

”– Medeltida företagsstruktur som ju har skrämt anlitade och anställda till tystnad. Det är ett tyranniskt skräckvälde och det är så företaget drivs. Man hotar med att helt enkelt säga upp eller avpolletera dem om man uttalar sig då förlorar man alltså sin tjänst.”

(Tja, och hur löser vi det här då? Ska vi ta och knyta nävarna ännu härdare i fickorna? Okej, 1-2-3, då gör vi det nu! Kanon-nu väntar vi bara på förändringen!)

DET FINNS BARA ETT SÄTT ATT FÖRÄNDRA: KÖP BILJETTERNA HOS NÅGON MER SERIÖS AKTÖR ISTÄLLET