Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meddelande till fd skötsamma Lundsbergselever

Repeterar: skötsamma Lundsbergselever.

Det här inlägget handlar inte om överklass kontra arbetarbarn. Det handlar inte om rika och fattiga. Det handlar inte heller om Skolinspektionens beslut, rektorns handlande, föräldrars bortavaro eller Guillous Ondskan. Inte heller handlar det om pennalism, vilket såklart ingen skulle skriva om som positivt.

Det här är ett inlägg från mig som vuxen person, där jag på bland andra Alex Schumans vägnar vill be om ursäkt. Jag känner en djup medkänsla till er relativt unga människor som ska stå ut med det här drevet. Jag hörde Alex´s tal om ”vidriga svin” på radion, jag hörde honom uttrycka sig generellt om att ”flytta hem till paradvåningarna på Strandvägen” och uttrycket ”vanlig skola”. Jag hörde honom reta sig på att elever ville vara anonyma och tog det som intäkt att det var ugglor i mossen.
Herregud, vi pratar om väldigt unga människor utan medievana och som faktiskt är offrade, och som förväntas svara mediekåta journalister så de kan få sina talminus, vad i hela världen väntar sig Alex Schulman?

Jag har deklarerat vad det här inlägget INTE handlar om.
Nej, det här inlägget handlar uteslutande om en grupp elever, som är i största majoritet. Individerna, de unga människorna som just börjat eller gått på skolan och INTE ägnat sig åt korkade nollningar. 200-10 skulle innebära 190. Dessa 190, ni är dem jag riktar mig till. Ni ungdomar har fått ta konsekvens av något andra har gjort eller inte gjort. (elever som ägnar sig åt misshandel och skolledning/föräldrar som inte gjort tillräckligt för att se till att det aldrig hände). Ni som inte bor på Strandvägen, ni vars föräldrar valt en skola de trodde var bra för er och som troligen varit bra för er (annars hade ni väl slutat eller aldrig valt den?).

Alla som tvingas byta skola ( JB-eleverna, andra skolnedläggningar, mobbningsskolor etc) känner jag samma empati för, ni är absolut inget undantag, för ni är människor av kött och blod som alla andra. Och jag lider med den press ni skötsamma elever får utstå, bara av anledningen att ni valde en skola där det också gick elever som missat att lära sig grundläggande värderingar i hur man beter sig. (Det finns elever som gör urbota korkade saker på alla andra skolor också, men på många andra skolor tystas det ner internt och väcker inte samma känslostormar hos media).

Jag hoppas det går bra för er skötsamma elever ändå, att ni hittar en trygghet någon annanstans. Ni helt vanliga oskyldiga som inte är eller nånsin varit delaktiga, ni individer, i det som nu blir ett kollektiv av onda tyranner, -det är er jag vänder mig till.
Ni har ett tungt lass att bära, oavsett vad era föräldrar har för inkomst. Det finns en förklaring att Skolinspektionen tagit sitt beslut som kanske är rätt i helheten, men det här inlägget handlar inte om det. Det handlar om er som personer, ni unga, ni som ska stå ut med att kallas ”Vidriga svin” i Mix Megapol av Alex Schulman.
Att generalisera och uttala sig så även om de skötsamma, är så nedrigt.
Förlåt säger jag på hans vägnar.