Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fick en uppmaning och följde den

Anonym kommentar tycker att jag ska läsa lite alternativ litteratur som Avpixlat och Nordfront, troligen samma person som kallade mig ”hjärntvättad idiot”.
Men visst, varför inte, det är väl bra att vidga vyerna?

Så jag tittade runt lite, men blev rätt besviken. Annan litteratur- magasin, tidningar och artiklar på nätet- har en betydligt större bredd måste jag säga. Det finns artiklar om exakt allting, stort och smått, svart och vitt, åsikter och tyckanden inom alla områden. De forum jag uppmanades besöka var väldigt lika varandra. Det var copy-paste, alla höll med varandra om allting, det var ryggdunkar, självbelåtenhet och överlägsenhet, men faktiskt ingenting av värde eller något jag kände var nytt under solen. Alla artiklar handlar om en och endast ett område, och när jag läser känns den världen väldigt trång och dessutom full av dubbelmoral. (Å vad de kommer tycka illa om den ordalydelsen).

De tycker det är viktigt att de själva ska ha yttrandefrihet och få ge uttryck för sin åsikt, men berättar gärna om och hänger ut oliktänkare i nedlåtande ordalag. De kallar sig Motståndsrörelsen, men om man är motståndare till Motståndsrörelsen är man hjärntvättad (?). En del artiklar upplevs som om de är skrivna av en femteklassare, men det känns också som det är mycket trasiga människor (det känns inte som det är universitetspoängen de har gemensamt) som sökt sig till dessa rörelser och tidningar, och jag kan inte säga att det bidrog till att vidga mina vyer, tvärtom. Det kändes som mina vyer var betydligt större än så, att jag upplevt mer i världen, läst mer, träffat fler intressanta människor, satt mig in i ett större helhetstänk och på hela taget kände jag mig lik dem bara på en punkt: jag kände mig överlägsen. Det gör jag sällan annars, jag hittar ofta gott i de flesta människor även om vi är olika eller ser olika ut.
Och är de inte goda, hänger det oftast inte ihop med deras utseende eller kultur. Ett rövhål är ett rövhål vilken hårfärg, ögonfärg eller sexuell läggning de råkar ha, eller hur?