Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Sånt här vill jag inte skriva om

”Bonde-söker-fru-paret vill gifta sig nästa år” läser jag i en rubrik. Igår läste jag något om att cykelställen ska bytas ut i stan mot låsbara.

Jag har börjat läsa tidningar och nätartiklar på ett helt nytt sätt sedan något år tillbaka, och jag märker att jag är kritisk och granskande på ett annat sätt än jag varit tidigare. Dels på sättet man uttrycker sig, dels på ämnena, som i fallen ovan.

Jag sa efter att ha läst artikeln om cykelställen (som var både informativ och välskriven) att just den typen av artiklar inte verkade så lockande att skriva i framtiden. Och när jag läste rubriken om paret som vill gifta sig nästa år, så kom jag på ett ämne till jag nog inte kommer vara jätteladdad inför, om någon ber mig skriva om det. Inte för att jag är kräsen, utan för att det verkar väldigt svårt att skriva dessa artiklar på ett sätt som gör det intressant att läsa.

Jag vill skriva saker som skapar mervärde, som berör eller engagerar. Jag vill skildra människor, sätta mig in a andras sätt att se på saker och försöka med ord förmedla den bild jag får. Jag vill lära mig ställa frågor som är intressanta och som får både den som utfrågas och mig själv/läsarna att tänka till.

Reflekterar för närvarande över vad jag svarade för 5 år sen på frågan ”Vad gör du om 5 år?”, och då skrev jag att jag läste till journalist men flög fortfarande parallellt. Det blev inte riktigt så, men en del av planen blir verklighet, och är en del i det livspussel jag fortfarande lägger bitar i.
Min största utveckling har skett de senaste åren, och det utan att jag kunnat påverka omständigheterna. Ett diskbråck planerade jag inte, det bara hände, och det har lärt mig väldigt mycket om mig själv. Till exempel att det är fint att jobba målinriktat, men att det är ännu bättre om man kan skapa sig en flexibilitet och en kreativitet om det händer något på vägen som gör att man får tänka om.

Det är som att gå på lina, ibland svajar det.
Men jag verkar ha köpt bra lindansarskor, för jag håller mig uppenbart kvar på linan.