Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Spion” på Fem i tre

Jag var personligt inbjuden av journalisten Thomas Frostberg, som var med mig och gjorde reportage i Washington för 1,5 år sen, (se länk: http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/ekonomi-lordag/45-timmar-med-en-flygvardinna/) till att delta i Sydsvenskans Fem i Tre-event i Malmö. Dagens gäst var Rickard Gustafson, och jag blev tillfrågad av Thomas att vara hemlig gäst för att prata med Rickard på scen.

Jag tackade nej med argumentet att jag inte kunde se vad min närvaro skulle tillföra till sammankomsten, antingen hade jag fått le och nicka medhållande till Rickard, annars gå i debatt med honom. Inget av det kändes attraktivt.

Nu efteråt kan jag visserligen se att det finns saker jag hade kunnat säga och tillföra information till vad som sades, men jag står mitt kast. Jag lyssnade på magkänslan och förnuftet, och kanske var jag också lite feg, jag vet inte.

Men, jag var där, och jag pratade lite med Rickard innan mötet och vinkade lite från publiken när Thomas presenterade mig som ”Spionen i publiken för att se till att inte Rickard for med osanning”.

Spion. Har inte det en något negativ klang?;)

Visst gjorde Rickard sitt jobb. Han sade vad som förväntades, på ett sätt som förväntades. Trevligt, helt enkelt.

Som anställd har man en annan infallsvinkel, och den är svårare att redogöra för, därför det blir lätt ett uttryckt martyrskap. Det är så ytterst svårt att prata om fördelarna utan att nämna nackdelarna, och vice versa. Det blir antingen eller, för vilket man än börjar med annars skapar en form av fack. Det är inte ett tillstånd av för-eller emot. Det finns 100 skäl att välja att jobba som cabincrew och det finns 99 skäl att inte vilja göra det. Beroende på vem och i vilket tillfälle man berättar om jobbet bestäms ordningen, om nack-eller fördelarna presenteras först. Hoppas du hänger med i mitt resonemang.

Jag presenterar istället här i ett senare inlägg vad jag skulle sagt i tillägg om jag hade suttit på scen.