Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Välkommen till Stuttrich

Vi flyger upp till 6 leggar (sträckor) per dag, beroende på hur många som får plats inom arbetstiden på 10,5 timme (vissa dagar är längre, man kan ha 12-timmarsdagar några dagar i månaden + att långlinjeproduktion har speciella regler).

Om man tex skulle flyga Århus t/r 6 gånger så är det inte helt enkelt att veta exakt om man är på väg dit eller hem, själva flygningen inifrån planet är ju densamma och vi har inga direkta referenspunkter utanför fönstret som ledtrådar.
(Den frågan får man ibland: ”var är vi” på flygningar, och så sitter passagereren med kartbladet i Scanorama uppslaget. Jag kan aldrig svara på den frågan utan att fråga piloterna, jag arbetar bara efter klockan. Serveringen ska vara klar en viss tid, inte över en viss plats;)

I helgen har jag flugit CPH-MUC-CPH-HAM-CPH-AMS-CPH-AAL-CPH-GOT-CPH-PLQ-CPH-STR-CPH-SVG-CPH
och igår när vi hade landat i Stuttgart hörde jag min kollega annonsera från sin plats längst bak i planet:

-Då hälsar vi er välkomna till Zurich där vi har landat 10 minuter före utsatt tid. Vi ber er låta handbagaget..*blabla*

Jag som sitter längst fram tittandes mot passagerarna, såg huvuden komma ut i mittgången tripp-trapp-trull som alla tittade frågande på mig. Jag kunde nästan höra deras tankar ”Va? Är vi i Zurich? Hoppade jag på fel plan?”

Jag log med hela ansiktet och gjorde en starkt vinkande rörelse med händerna som fick dem att skratta lättat, och när min kollega hade annonserat klart tog jag telefonen och annonserade att ”Just for your information, Stuttgart and Zurich is very similar in a stewardess´s life”.

Alla såg glada ut när de gick av, och en passagerare sa:
-Vi kanske är i Stuttrich?

Haha, ja, kanske det.
Stuttrich är ett trevligt ställe det också:)