Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Våga vägra Facebook

Jag har senaste veckan hört uttrycket ”Våga Vägra Facebook” vid två tillfällen och varje gång tänkt samma tanke.
Möjligen sarkarstisk i överkant, men jag tänker: Wow, vad modigt! Vågar du verkligen vägra. Det gör inte jag, jag vågar helt enkelt inte stå utanför.
Det säger jag så klart inte.
Jag erbjuder mig heller inte att hjälpa till att visa hur det funkar om personerna skulle ändra sig, för jag kan tänka att det nog tar emot att fråga i så fall ”Jo, jag vet inte hur Facebook funkar, kan du visa mig”.

Man behöver inte alls vara med på Facebook. Man behöver inte ha mobil om man klarar sig utan det, man behöver inte ha mikro, platt-TV, iPad eller GPS.
Det är ett fritt land och alla kan välja själv. Man kanske inte har tid med Facebook, man kanske inte anser att platt-TV är värt pengarna, eller har man ingen bil eller behöver använda GPS för att hitta till okända platser.
Jag väljer bort massor av saker och har mina skäl till det, men respekterar andras val ändå.

Facebook ger mig mycket glädje, jag håller kontakt med människor som bor runt i världen i andra tidszoner. Jg har hittat barndomsvänner och jag har lärt mig namn på kollegor för en gångs skull. En av de roligaste grupperna jag nånsin varit med i heter ”Du är från Klippan med omnejd om…” som startades för bara någon vecka sen, men har gett mig 100-tals skratt redan. Uppåt 3000 medlemmar delar barndomsminnen från hembygden, allt från den döda valen som ställdes ut på torget när jag var 8, till Lekis med Bosse och butiken Lövis som öppnade när Epa stängdes. Ni hör själv, vem som inte växt upp i Klippan skulle tycka den gruppen var kul? Jag bara älskar att vandra på Memory Lane med alla de andra som delar samma minnen…

Sen är det ju den lilla detaljen business också. Jag gör reklam helt gratis och säljer föredrag över hela Sverige.
Våga Vägra Facebook och lev livet något fattigare på upplevelser och skratt, tänker jag.
Men det är ju jag.