Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Snabba bananer

Behövde inte heller vänta på telefonsamtal denna vintermorgon. Fem över sex fick jag besked att jag skulle till Milano fram och tillbaka. Och när jag landade på eftermiddagen var morgondagens flygningar redan inlagda, fyra gånger Tyskland. Fast imorgon vänder det, så från att ha varit tidiga morgnar övergår de sista dagarna att bli sena kvällar och nätter istället.


Max 3 arbetsdagar kvar nu…Det har varit väldigt långa veckor den här gången. Bara endagsturer (bara någon enstaka övernattning) och långa dagar. Blä. Decemberschemat är dock kanon, och så har jag semester innan jul, så jag hinner bli lite positiv innan årets slut;)


Tony messade mig och berättade att han hade fixat biljetter till hockeymatchen mellan Rögle och Mif.


-Hinner du komma? sa han när jag ringde upp honom efter landning.


-Jag kör hem och byter om bara, kommer sen direkt! svarade jag.


Min brorsa och hans familj (till och med ännu mer trogna Röglefans) var också där, och jag vet inte vad Tony tänkte på när han klädde sig, men där satt han i sin Mif-tröja!! (Jag tycker annars det är bäst när jag hjälper honom med klädval i såna här känsliga situationer, men nu fick han ju försöka själv, och hur gick det då?)


-Tycker du ska ta på dig jackan, sa jag, så du inte blir förkyld.


(I all välmening alltså, hade såklart inget att göra med att jag tyckte det var pinsamt att sitta där med en Malmöit. (Ex-Malmöit, han har faktiskt bott i Helsingborg de senaste 20 åren…).


Efter 14 sekunder gjorde Rögle 1-0.


Tony surade och ville inte ens ge mig ”give me five”. Servitrisen kom förbi några gånger och när det stod 3-0 frågade Tony henne om de möjligen inte visade nån annan match idag?


Hon tittade frågande och såg sen hans t-shirt och log.


-Nä, idag visas bara den här matchen, sa hon leende. 


-Dina ramlar visst lätt, sa min svägerska till Tony, när en Röglespelare råkat tackla en Mif:are. Tony svarade inte.


Medan vi andra dansade måldanser satt Tony rätt tyst på sin stol, men sken upp när en affärskollega kom förbi med en present till honom. Han vecklade ut den och såg att det var en Rögletröja i stl XXL. Han tackade och gav upp. Rögletröjan krängde han över Red Hawks-pippin, och så bytte han lag. Vem vill heja på en förlorare?


-Vad leder vi med? sa Tony nästa gång den unga servitrisen passerade.


Bättre med en gubbsjuk Rögleit än en gubbsjuk Malmöit, resonerar jag trots allt.