Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gatufest i New Jersey

När vi hade ätit lite middag på en äkta amerikansk sylta i närheten av hotellet i lördags kväll ville jag gärna stoppa en stund och strosa på gatufesten som var i full gång.


När jag hade tagit mig ”hem” från Manhattan tidigare hade just ett band börjat spela, från Jamaica tror jag, och det var helt fullt med folk och familjer som stod och dansade. Visst lade jag märke till att jag var den enda vita i sällskapet, och tänkte bara sticka upp till hotellet med salladsskålen jag köpt innan jag skulle gå ner igen. Men, så träffade jag på några hungriga kollegor, och vi käkade vår middag.


På vägen tillbaka var det fullt med polisbilar och flera ambulanser, men allt kan ju hända vid såna tillfällen. Vid ett gathörn stod ett par poliser, och mest för syns skull frågade jag om det var ”safe” att gå på gatufesten för oss fyra ”turister”. Polisen var bergsäker, nej, det var det inte! ” Låt mig säga så här, sa han, om jag var ledig skulle jag INTE gå dit”. Det avgjorde saken, vi lyssnade en stund på avstånd. Det är vissa kulturella skillnader, om man säger. Och svenska förhållanden går inte att transferrera rakt av.


Jag kunde inte låta bli att ändå få upp min kamera, be min kollega ställa sig mellan ”biffarna” för ett foto. Hon hade tidigare vägrat vara med på foto under skylten vid restaurant ”Fatburger”, men här var hon bara leende.