Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Är du säker på att du inte vill ha rödvin istället?

Jag red ju hos min väninna dagen innan jag skulle flyga. Jag visste redan efter 5 minuter på hästryggen att jag skulle ha viss muskelsmärta på grund av lång inaktivitet, men tänkte att det skulle vara värt det. Det var det ju också, faktiskt fram tills vi skulle gå med drinkvagn innan maten på flygningen. Då ber en passagerare om vitvin. Vitvinet ligger i nedersta drinklådan, och på väg ner insåg jag att jag skulle ha svårt att komma upp på ett för en flygvärdinna glamoröst sätt … Jag satt kvar, gav till ett litet märkligt ljud, vilket gjorde de närmaste fem raderna nyfikna, och tjoff-så var jag stående igen.


Två rader längre ner ber igen en passagerare om vitvin. Är du säker sa jag? Jo, det var han. Annars har vi aldrig haft bättre rödvin än idag? Nä, han var envis. Coca-cola, då? Alkohol torkar ut kroppen vid flygning. Nä, han vidhöll att vitvin var exakt vad han önskade att dricka. Jag red igår, sa jag. Han tittade på mig som om jag var en smurf. Ja, alltså, visst, självklart, vitvin sa du va?


Väl hemma i galley igen konstaterade jag att vitvin med all säkerhet hade varit den absolut mest populära drycken både före och till maten. Såvida det inte handlade om rent intresse för mina gymnastiska övningar och konstiga ljud varje gång jag skulle ta mig upp från nedersta lådan. Men jag tror bättre om mina medmänniskor än så 😉