Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alltid ok att svika en arbetsgivare?

Mannen ringde just och var deppig. Jag undrade vad som hänt. Han undrade hur det kom sig att det verkar så ok att ljuga, köra dubbelspel och finta sin arbetsgivare? Är det så att alla företagare i Sverige är svin som utnyttjar sin personal? Vad har hänt, undrade jag igen.


Senast i fredags hade min man klappat vederbörande på axeln och berättat att han var så glad för honom, att han gjorde ett så bra jobb, och att det var ett så bra gäng på firman nu. Det hade grabben hållt med om, och för inte längesen hade han berättat hur bra han trivdes.


Idag kom han bara in på kontoret och svängde ihop nån historia att arbetsförmedlingen ”tvingade” honom att ta ett annat jobb (?). Det låter märkligt, sa mannen, vad vill du själv, vi åker till AF så vi får reda ut det här. Men, det ville killen inte, utan det kröp fram att han själv sökt, och faktiskt skulle börja på nya jobbet redan imorgon.


Så här står min man, mitt i semestern, utan förvarning en man kort, och känner sig blålurad. Varför kan inte människor helt enkelt ha lite högre moral och köra öppna kort? Som mannen sa, jag är alltid schysst, vill att vi ska vara goda kollegor och ställer alltid upp. Kan man inte bara förvänta sig lite av vanlig respekt tillbaka då? Eller ska jag istället börja försöka leva upp till myten och bete mig likadant?


Tur att det inte ligger för honom. Det skulle han aldrig klara. Hoppas han hittar nån ny, duktig kille eller tjej som kan tänka sig börja nytt jobb så här mitt i sommaren. Känner jag honom rätt sitter han redan i telefon med AF.