Vi är dåliga på att dricksa, fast vi bor i ett rikt land.
1 av 3: Vi är dåliga på att dricksa, fast vi bor i ett rikt land. Foto: ALL OVER PRESS
Många blandar ihop Sverige och Schweiz.
2 av 3: Många blandar ihop Sverige och Schweiz. Foto: Colourbox
ALLA svenskar är blonda och blåögda.
3 av 3: ALLA svenskar är blonda och blåögda. Foto: Colourbox

Blåögda & lössläppta – det är vi svenskar det!

Vi börjar semestern med att bli berusade när vi kommer bort från isbjörnarna som travar runt på våra gator.

Vi är blonda, blåögda och sexuellt frigjorda.

Men även om vi inte snålar med våra kroppar så är vi gnidna när det gäller att ge dricks.

Fördomar och myter kring hur svenskarna är som turister har funnits med länge och det verkar inte som att dessa är på väg att förändras.

I en undersökning som gjorts av Gfk Norm för eBeachs räkning spaltas de vanligaste fördomarna upp – och toppar listan gör "vetskapen" om att vi alla är blonda och blåögda. En annan vanlig kommentar är att många förväxlar landet Sverige med Schweiz och påpekar att vi åker skidor och bor i ett rikt land.

Inte alla fördomar och myter går hand i hand för samtidigt som vi ses som sexuellt frigjorda så anses vi också vara blyga och introverta?!

LÄS OCKSÅ: Semester i Sverige – spännande resmål i sommar

Svenskarna bryr sig inte

Svenskarna är vidare också snåla och dåliga på att ge dricks men det kan kanske bero på att fördomen finns om att vi endast arbetar sex timmar per dag? Vi svenskar har alltså kortare arbetsdagar än många andra verkar det som, något som rimligtvis borde resultera i mindre pengar.

Men hur reagerar då svenskarna på fördomarna? Som tur är så visar undersökningen att hela 80 procent inte bryr sig. Och helt ärligt... nog har vi väl alla fördomar om andra turister som vi sprider vidare? Vem har inte tittat över axeln på en flygplats i Afrika för att försäkra sig om att ett lejon inte gömmer sig någonstans i ankomsthallen? Och hur kunde det komma sig att en amerikan faktiskt visste att Sverige ligger i Europa och inte pekade ut landet någonstans inom USA?

LÄS OCKSÅ: 15 svenska platser du måste se innan du dör

Inte alla blonda

Nej, det är roligt att det finns myter och fördomar och det är upp till oss svenskar att antingen bevisa motsatsen eller låta saken bero.

Däremot vore det roligt om någon verkligen trodde på att man är från Sverige även om håret inte är blont utan nästintill svart – att inte behöva hiva upp passet för att bevisa att "jo jag är från Sverige".

LÄS OCKSÅ: Sveriges 12 absolut bästa campingplatser

Aktuellt just nu