Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sveriges 16 bästa campingplatser

Svenskarna älskar att campa. Fler än 16 miljoner gästnätter varje år gör camping till den mest populära övernattningsformen i landet.

Populariteten gör att det blir fler och fler topp-campingar i Sverige. I år är det två nya campingplatser som lyckats ta sig in på listan över femstjärniga campingar i Sverige. De ligger i Dalarna och Västergötland.

Orsa Camping ligger vid Orsasjön och är ny på listan.

Foto: GRÖNKLITTSGRUPPEN

1 av 16

1. Orsa Camping, Dalarna

Varje år gör Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation, SCR, en bedömning av landets campingplatser och sätter betyg på dem. Organisationen bedömer områdena hygien, miljö, service, rekreation och aktiviteter och får då fram fram ett kvalitetsindex.

Högsta betyget man kan få är fem stjärnor.

Här är landets alla 16 femstjärniga campingplatser inför semestern 2019:
Dalarna har fått sin första femstjärniga campingplats i och med att Orsa Camping fick sin femte stjärna. Campingen ligger vid Orsasjön på promenadavstånd från tätorten och har finns förutom vanliga campingstugor också strandstugor, självhushållsstugor och villavagnar att hyra.
Campingen erbjuder olika träningsformer i samarbete med Korpen och familjeaktiviteter som bowling och äventyrsgolf. Eller varför inte ta en tur på Siljan i trampbåt?
Polområdet erbjuder tre pooler och två vattenrutschbanor. För den som hellre vill leva strandliv finns den kilometerlånga, långgrunda sandstranden.
Två restauranger, bowlinghall, glassbar och matbutik finns också på området.


Antal tomter: 800

Antal stugor: 76
Priser: Tomt från 285 kronor per natt. Stugor från 500 kronor per natt.


TRE SAKER ATT GÖRA
1. Hyra trampbåt
2. Bowla
3. Träningsaktiviteter i samarbete med Korpen

orsacamping.se

1 av 16