Glöm camping – testa glamping och äventyr

Glamping är alltså lite lyxigare tält, med bäddade sängar, fåtöljer och kanske en soffa i en lite glammigare miljö.

1 av 2: Glamping är alltså lite lyxigare tält, med bäddade sängar, fåtöljer och kanske en soffa i en lite glammigare miljö.

Glampingtält finns att övernatta i på Böda sand på Öland.

2 av 2: Glampingtält finns att övernatta i på Böda sand på Öland.

Trenden med ett lite lyxigare campingliv började naturligtvis i USA.

Nu ökar intresset för lite annorlunda campingliv även här.

En stor trend är olika äventyrscampingar – och på Böda sand på Öland lanseras i år en Sport camp med allt du behöver för att kunna träna på semestern.

Andra har också läst

I Holland finns ett magasin som bara handlar om hur du kan campa på ett lite glammigare sätt. I USA är det vanligt att tillbringa nätterna i lyxigt utrustade tält eller husvagnar med all komfort man kan önska sig. Ofta kombineras vistelsen med upplevelser av olika slag. Vid campingen Lake Powell i Utah transporteras man först på en båt från baslägret. Sedan lever man vildmarksliv med kajakfärder, fiske och vandringar. På kvällen väntar en egen kock med lyxiga middagar i det stora tältet som har allt man kan önska sig. Lite som tältlivet i filmen “Mitt Afrika” där Meryl Streep och Robert Redford tar med sig både porslin, silverbestick och en egen grammofon.

Glamping i lyxigare campingmiljö

Glamping är alltså lite lyxigare tält, med bäddade sängar, fåtöljer och kanske en soffa i en lite glammigare miljö.

– Det är en av de lite roligare, spännande trenderna vi ser, säger Lars Isacson, vd på SCR, branschorganisationen för Sveriges camping- och stugföretagare. Den trenden är jättestor i Frankrike och Holland. Jag tror att det kommer att öka, men kanske kommer den inte att bli jättestor.

– Däremot tror jag att äventyrscampingar av olika slag kommer att öka.

Äventyr och sport

Campingar med pirater, möjligheten att leta efter guld, grottklättring, kajakpaddling är bara några av de aktiviteter som numera finns på våra campingplatser. Allt för att hela familjen ska trivas och att det ska finnas något för alla.

– Vi har haft glamping i några år, säger Anna Barkevall, vd för Böda sands camping på Öland. Vi skulle kunna fylla hur många tält som helst, men det kräver ganska mycket i underhåll så i år har vi i stället en annan nyhet, en Sport camp.

– Här finns det motionsspår, yogaplatta, utegym och ett stort område för ledda aktiviteter. Det kommer att finnas mellan 2-4 pass per dag och även möjlighet att få gå i proffsig löparskola.

 

 

LÄS OCKSÅ:

Annorlunda campingliv

Läs mer här:

islandlodge.se

camping.se

regenbogen.se

gotlandglamping.se

glamping.com

goglamping.net

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande