Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Bilsemester i Tyskland – 10 charmiga städer

BILSEMESTER. Låt vägen genom Tyskland bli mer än en transportsträcka. Bara minuter från autobahn finns vacker natur och charmiga, historiska byar att upptäcka.

Vi tipsar om tio trevliga, små orter att rasta på eller övernatta i. Eller varför inte ta en extra dag. Många av dem lockar med intressant vinprovning.

Vi har valt tre orter som ligger en halv dagstur söder om hamnarna i Puttarden, Rostock, Kiel eller Sassnitz. Och sju som ligger en hel dagsresa söderut.

Tecklenburg ligger högt och vackert Teutoburgerskogen

Foto: Håkan Boström

1 av 10

1. Tecklenburg

Tecklenburg ligger högt och vackert Teutoburgerskogen, bara någon kilometer från motorvägen a1 strax efter att du passerat osnabrück på väg söderut (münster när du kör hemåt).
Centrum - altstadt - är oerhört charmigt med stenlagda gränder och vackra, gamla korsvirkeshus, små innergårdar, kaféer och en enastående blomsterprakt. missa inte att gå upp till den gamla borgen för utsiktens skull. här finns också ett dockmuseum och vattenslottet haus marck.

Tecklenburg har ett bra urval av hotell och B&B. så kanske är det läge att stanna en dag extra och upptäcka de historiska omgivningarna. här finns nästan hundra borgar och vattenslott. Avstånd från Puttgarden: 39 mil, cirka fyra timmar. www.tecklenburg.de

1 av 10