På Skansenbadet samlas badsugna. Är en fin strand mitt i byn med en härlig badbrygga och många aktiviteter.
1 av 5: På Skansenbadet samlas badsugna. Är en fin strand mitt i byn med en härlig badbrygga och många aktiviteter. Foto: Ludvig Thunman
<p>Båstads läckra centercourt ligger precis vid havet.</p>
2 av 5: <p>Båstads läckra centercourt ligger precis vid havet.</p> Foto: Ludvig Thunman
<p>Pablo Cuevo, fjolårets vinnare av Swedish Open i Båstad.</p>
3 av 5: <p>Pablo Cuevo, fjolårets vinnare av Swedish Open i Båstad.</p> Foto: Ludvig Thunman
<p>Tre våningar med barer, dansgolv, mat och fest väntar på Pepes Bodega.</p>
4 av 5: <p>Tre våningar med barer, dansgolv, mat och fest väntar på Pepes Bodega.</p> Foto: Tomas Leprince
<p>Fantasifyllda drinkar på självklara partyhaket Pepes Bodega.</p>
5 av 5: <p>Fantasifyllda drinkar på självklara partyhaket Pepes Bodega.</p> Foto: Tomas Leprince

Båstad når kokpunkten under tennisveckan

BÅSTAD. Den kommande veckan är årets hetaste i Båstad, och då pratar vi inte om vädret. Mellan 18-26 juli pågår herrarnas Swedish Open, eller ”tennisveckan” som den populärt kallas.

Bollintresserad eller inte, är man ute efter puls i en av Sveriges mesta sommarstäder är det då den är som högst här.

Båstads tennistradition är över 100 år. Den första tennisbanan anlades redan 1907 och på 1930-talet arrangerades en tävling även för utländska spelare. Årets omgång av Swedish Open blir den 68:de och är i full gång med damernas spel som avrundas med finaler 19 juli.

Doug Seegers och Vigiland

Men även om tennisen är i fokus i Båstad dessa dagar pågår mycket annat parallellt med matcherna. Byn bubblar av folkliv, arrangemang och festligheter. För landets partycrowd är ett par dagar i Båstad en lika självklar sommaringrediens som Visby och "Troppan".

Bland allt som händer märks exempelvis Hantverksmässan, barnteater på Norrvikens trädgårdar och att Vigiland spelar på Madison's. När herrveckan drar i gång delas det ut glass och T-shirtar till barnen och på Skansenbadet tävlas det i beachvolley, Pepes Bodega Beach Trophy.

Man behöver alltså inte vara inbiten tennisfanatiker för att uppskatta stämningen under dessa dagar. Fast är inte matcherna redan slutsålda vore det synd att inte uppleva när spänningen dallrar i luften på centercourten, åtminstone en gång.

 

11 BÄSTA TIPSEN I BÅSTAD

 

SE & GÖRA 

Sveriges tennismuseum

Läs dig mer om tennishistoria på Tennismuseet i Båstad, Swedish Tennis Hall of Fame. Entré: 20 kronor. Adress: Köpmansgatan 2. www.sverigestennismuseum.se

Hantverksmässan

Nära 300 designers och konsthantverkare ställer ut sina verk till försäljning mellan 24-26 juli i Brunnsparken i Båstad. Entré för alla tre dagar: 100 kronor. www.hantverksmassan.se

 

BO

Riviera Strand

Nytt natur- och strandnära hotell som precis öppnat sina första lägenhetssviter. Prisexempel: 1500-2000 kronor per natt för dubbelrum med frukost. www.hotelrivierastrand.se

Hotel Skansen

Gör som tennisstjärnorna och bo intill centrecourten. Klassigt hotell med bra restaurang, bar, spa och kallbadhus. Prisexempel 2460 kronor för dubbelrum med frukost under tennisveckan. www.hotelskansen.se

 

ÄTA

Restaurang Sand

Ett bord på terrassen är perfekt när man vill spana på förbipasserande. Under tennisveckorna syns såväl kungligheter som andra kändisar. Varmrätter från 295 kronor. Adress: Kyrkogatan 2.

Fiskekajen

Förra gången Serena Williams var i Båstad beställde hon två gånger upp Fiskekajens fisk- och skaldjursgryta till sitt hotellrum. Vill du också pröva den är priset 199 kronor. Adress: Båstad hamn.

Veranda Café och Bistro

Nyöppnat ställe i lugn och avslappnad stil. Passa på att åka hit en fin kväll, njut av några tapas eller en grillad smörgås till solnedgången. Adress: Malens havsbad.

 

NÖJEN

Pepes Bodega

Självklara mötesplatsen dit alla går. Tre våningar med barer, dansgolv, mat och fest. Hamngatan 6.

 

STRÄNDER

Skansenbadet

Fin strand mitt i byn, även lång badbrygga. Här finns omklädningsrum, beachvolley, gungor, solstolar, trampbåtar och serveringen Badkrukan.

Malen

Nära Båstad. Både sandstrand och bryggor, liksom omklädningshytter, duschar, toaletter, minigolf, och kiosk.

Kattvik

Klippbad cirka 8 km nordväst om Båstad. Richard Geere sägs ha tagit ett tidigt morgondopp här, och Måns Zelmerlöv lär ha samma vana. Kiosk finns med våfflor och glass.

 

Mer om tider och datum www.bastad.com under ”Evenemang”.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande