Espresso Sosta Bar på Sveavägen nyper förstaplatsen."Little Italy i Stockholm".
1 av 3: Espresso Sosta Bar på Sveavägen nyper förstaplatsen."Little Italy i Stockholm". Foto: facebook.com/SostaEspressoBar
Tvåan Kryp In har en "skön atmosfär" enligt en gäst.
2 av 3: Tvåan Kryp In har en "skön atmosfär" enligt en gäst. Foto: Theo Elias Lundgren
Frantzén blir bara nia.
3 av 3: Frantzén blir bara nia. Foto: Martin Botvidsson

Bästa restaurangen i Stockholm är ett fik...

Glöm Michelinberömda Mathias Dahlgren och Frantzén. Stockholms bästa restaurang är ett fik – Espresso Sosta Bar.

Så kan det gå när Tripadvisor får bestämma.

Michelin, White Guide och San Pellegrino placerar Frantzén i Gamla stan i topp bland Stockholms krogar. Men på Tripadvisor, där mestadels turister sätter betyg, får stjärnkrogen nöja sig med en niondeplats.

Frantzén är klart distanserad av den för stockholmare anonyma restaurangen Kryp Inn i Gamla stan. Denna krog ligger tvåa nu men har länge toppat Tripadvisors lista. Det fick Expressens krogtestare att proväta tidigare i år. Mysigt med idel svenska rätter, men de är överarbetade och ibland geggiga tyckte krogtestarna och gav Kryp In tre getingar.

Det många av restaurangerna och kaféerna har gemensamt är att de ligger på turisttäta adresser i Gamla stan eller dess närhet. Ställen dit besökare hittar och det är risk att hamna på turistfällor. Men här har de funnit något utöver det vanliga. Bra service och typiska svenska läckerheter som köttbullar och kanelbullar är det som framhålls.

Gamla stan har åtta krogar på 30-i-topp-listan. Förutom Kryp Inn och Frantzéns är de Fem Små hus (5), Jerntorgiths Café (8), Ardbeg Embassy (14), Aifur Krog & Bar (20), Caffelini (23) och Espresso House (29).

Stockholm bästa restauranger enligt Tripadvisor

1. Espresso Sosta Bar

”Little Italy i Stockholm”. Många stockholmare lyfter detta fik till skyarna. Sveavägen 84.

2. Restaurang Kryp In

”Skön varm atmosfär och en underbar uppmärksam servitris.” Det är mest turister som hittar till denna lilla krog i turisttäta Gamla stan. Prästgatan 17.

3. Lisa Elmqvist

”Läget i sig, i saluhallen är en stor upplevelse.” Besökare från när och fjärran prisar atmosfären i Östermalms saluhall. Östermalmstorg.

4. Mathias Dahlgren - Matsalen & Matbaren

”Servicenivån var enastående”. Matsalen har två och matbaren en Michelinstjärna, men krogarna får bara dela en femteplats på Tripadvisor. Södra Blasieholmshamnen 6.

5. Fem Små Hus

”Gammal hederlig matlagning utan gimmickar.” Klassiker i Gamla stan som gillas av besökare och stockholmare. Nygränd 10.

6. Stikki Nikki Gelato

”Så läckert, så kreativt, så saftigt.” Stockholmare och besökare är överens om att här finns stans bästa glass. Götgatan 46.

7. Kajsas Fisk

”Bästa fisksoppan i solsystemet.” Fiskrestaurang i Hötorgshallen som många hittar till. Hötorget.

8. Jerntorgiths Café

”Kanelbulle, love love love :)” Köttbullar och kanelbullar får turisterna på fall, men svenskarna verkar ointresserade. Järntorget 85.

9. Frantzén

”Det här var en av de dyraste middagarna jag ätit, men den var värd varje öre.” Två Michelinstjärnor räcker till en niondeplats på Tripadvisor. Lilla Nygatan 21.

10. Aqui Tapas Bar

”Maten var utmärkt, servicen perfekt och priset motsvarade vad vi fick.” Till och med en barcelonabo ger denna tapasrestaurang bra betyg. Kammakargatan 9 B.

 

Källa: Tripadvisor 16 maj 2014. Listan uppdateras dagligen och ett fåtal omdömen kan betyda att krogen flyttar flera placeringar uppåt eller nedåt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande