I topp återfinns kärlekens stad: Paris.
1 av 2: I topp återfinns kärlekens stad: Paris. Foto: SHUTTERSTOCK
Och hack i häl våran käraste weekendstad London.
2 av 2: Och hack i häl våran käraste weekendstad London. Foto: SHUTTERSTOCK

Världens bästa resmål 2018 enligt Tripadvisor

De klassiska europeiska storstäderna vinner stort när Tripadvisor presenterar världens 25 bästa resmål 2018. 

Paris, London och Rom utklassar resmål som New York, Phuket och Rio när resesajtens miljontals användare får säga sitt.

Topplistan är resultatet av en sammanvägning av de betyg Tripadvisors miljontals användare satt på attraktioner, hotell och restauranger i städer och orter jorden runt. De gäller betygen som utdelats inom den senaste tolvmånadersperioden. 

LÄS MER: Trendigaste resmålen 2018 – tips och guider 

Paris, London och Rom i topp

Och Europas städer står som de stora vinnarna.

Förutom ettan Paris hamnar också London, Rom, Barcelona, Prag och Istanbul i topp tio. Dessutom hamnar grekiska Kreta på femte plats.

Dominansen bryts av Bali på plats Marrakech på plats åtta samt New York på tionde plats.

De 25 populäraste resmålen i världen enligt Tripadvisor:

Älskade Rom kvalar, väntat, in på topp-tre. Foto: IHAR ULASHCHYK / FOTOLIA

1. Paris, Frankrike

"Vila fötterna på ett trottoarkafé efter en dag längs Seine och sevärdheter som Eiffeltornet och Triumfbågen – den perfekta Parisupplevelsen kombinerar lugn och ro med aktiviteter och tillräckligt med tid för både god mat och utställningarna på Louvren. Besök Notre Dame, gå på jakt efter fynd på Marché aux Puces de Montreuil och Marché Biologique Raspail och toppa med en föreställning på Moulin Rouge."

LÄS MER: 14 saker du inte får missa i Paris 

2. London, Storbritannien

"Kronjuvelerna, Buckingham Palace, Camden Market … I London blandas historia med konst, mode, mat och god brittisk ale. Alla har sina favoritplatser: kulturellt intresserade kan besöka Tate Modern och kungliga operan. Klädintresserade tar sig till butikerna på Oxford Street. Matälskare får sitt på Harrods eller i ett äkta fish-and-chips-stånd. Musik- och bokälskare trivs på Abbey Road och på Sherlock Holmes-museet (på 221B Baker Street, förstås)."

LÄS MER: 20 måsten du inte får missa i London

3. Rom, Italien

"Rom upptäcks inte på en dag. Staden kan upplevas som ett gigantiskt friluftsmuseum med torg, marknader och rader av fantastiska historiska platser. Kasta ett mynt i Fontana di Trevi, imponeras av Colosseum och Pantheon och fyll på med en cappuccino inför en eftermiddag med shopping på Campo de’Fiori eller Via Veneto. Få en av de bästa måltiderna i ditt liv när du hugger in på en tallrik pasta, några saftiga kronärtskockor eller en oxsvanssoppa."

Delikatessbutik i Fontana di Trevi.

4. Bali, Indonesien

"Bali är ett levande vykort, ett drömlikt indonesiskt paradis som känns som en saga. Låt solen värma dig på en strand med finkornig vit sand eller känn dig som ett med de tropiska varelserna genom att dyka bland korallreven eller det färgglada vraket av ett krigsfartyg från andra världskriget. På land finns stentempel och busiga apor i den grönskande djungeln. Den ”konstnärliga huvudstaden” Ubud är en perfekt plats för att titta på kulturella dansuppvisningar, delta i workshops om batik eller silversmide eller stärka kropp och själ med ett yogapass."

LÄS MER: Bali – 7 upplevelser du inte får missa på ön 

5. Kreta, Grekland

"Kreta är en grekisk juvel i ett turkost hav. Stränderna är himmelska med mjuk sand och släta stenar. Dess mytologiska betydelse kan inte ignoreras: Kreta sägs vara födelseplats för Zeus, gudarnas kung, och var platsen för Europas första moderna civilisation. Arkeologiska och historiska platser finns överallt och kan ge en imponerande paus från en soldränkt dag på stranden."

Barcelona kvalar in på en sjätte plats. Foto: SHUTTERSTROCK

6. Barcelona, Spanien

7. Prag, Tjeckien

8. Marrakech, Marocko

9. Istanbul, Turkiet

10. New York

11. Phuket, Thailand

12. Hanoi, Vietnam

13. Siem Reap, Kambodja

14. Jamaica

15. Playa del Carmen, Mexiko

16. Lissabon, Portugal

17. Dubai, Förenade Arabemiraten

18. Tokyo, Japan

19. Katmandu, Nepal

20. Hongkong, Kina

21. Hurghada, Egypten

22. New Delhi, Indien

23. Cusco, Peru

24. Rio de Janeiro, Brasilien

25. Sydney, Australien

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande