1 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
2 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
3 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
4 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
5 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
6 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
7 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
8 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
9 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/
10 av 10 Foto: http://instagram.com/australia/

Australien slår alla rekord på Instagram

Australien är det populäraste landet i världen.

I alla fall på Instagram där de har över en miljon följare.

Här har andra länder och turistbyråer något att lära.

Australien med sina mer än en miljon följare på Instagram är i dag den mest följda nationen i världen. @Australia, som sidan på Instagram heter, är landets officiella turistsida och drivs av ett team med sociala medie-experter. De gör uppenbarligen sitt jobb bra, jämfört med England som har 131 000 följare och Nya Zeeland 30 000.

Turister, australiensare, ja alla som vill får posta sina bästa bilder från landet på hashtagen #see Australia. Av alla tusentals bilder som kommer in väljs sedan de bästa ut av teamet och publiceras på den officiella sidan. De mes populära bilderna är på kängurur, koalor och mäktiga landskap, många av dem får hela 50 000 likes vardera.

Instagram hjälper turismen

En nyligen gjord studie visar att 91 procent av deras följare tror att sidan hjälper turismen. 87 procent säger också att den inspirerar dem att åka till landet. ”Jag trodde aldrig jag skulle vilja åka till Australien innan jag gick med i Instagram”, skriver en amerikan. ”Nu kan jag inte tänka mig annat än att jag måste åka dit.”

Turistchefen John Sullivan säger till Daily Mail i Australien:

- Den här typen av arbete är oerhört värdefull för oss - det blir allt mer viktigt och är dessutom en konstadseffektiv del av vår marknadsföring. Våra följare postar sina bilder eftersom de vill dela med sig av sina personliga och positiva semesterminnen från Australien, och genom det vara en del i att marknadsföra ett land som de älskar.

 

Instagram: @Australia

Källa: Mail Online

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande