När Sune upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos övertygar han hela familjen Andersson att följa med.
1 av 3: När Sune upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos övertygar han hela familjen Andersson att följa med.
Jag gillar att det är omväxling från de tidigare filmerna med snö och kyla, säger William Ringström som spelar Sune.
2 av 3: Jag gillar att det är omväxling från de tidigare filmerna med snö och kyla, säger William Ringström som spelar Sune.
Då skådespelarna inte får riskera att skada sig använde man sig av lokala inhoppare som är vana skidåkare i flera scener.
3 av 3: Då skådespelarna inte får riskera att skada sig använde man sig av lokala inhoppare som är vana skidåkare i flera scener.

Åre en filmkändis - här filmades Sune i fjällen

Åre och Jämtland är de platser som "Sune i fjällen" har spelats in på.

Filmen hade premiär 19 december och har redan gått enormt bra.

Det var i mars och april filmen spelades in i Årefjällen.

Inspelningarna av "Sune i fjällen" började i början av mars och pågick till mitten av april, i Åre och Jämtland. Produktionsbolaget Eyeworks har hyllat områdets unika miljö och välfungerande infrastruktur. De är också nöjda med det stöd de fått från SkiStar, destinationsbolagen i Åre och Östersund och andra lokala aktörer .

Producenten Teresa Alldén sammanfattar perioden som ”intensiv men väldigt lättjobbad”.

- Vi har haft bra stöd från lokal arbetskraft och det har varit väldigt lätt att få tag i statister och inhoppare. Det har också varit kul att möta reaktionerna på de vanliga gästerna i skidsystemet som verkar tycka att det har varit spännande att ha oss på plats, säger Teresa Alldén.

Åre och Jämtland för sin unika miljö

Valet av plats föll naturligt på Åre och Jämtland. Förhoppningar finns om att fler produktioner ska kunna läggas här i framtiden.

- Jämtland erbjuder en unik kombination av fantastisk alpin miljö med bildsköna vidder och väl fungerande infrastruktur. Skådespelare har kunnat pendla upp och ner med både flyg och tåg samtidigt som vi kunnat frakta utrustning med lastbilar, fortsätter Teresa.

Hon säger också att produktionsteamet passat på att njuta av skidåkning och naturen på fritiden och att det varit kul att ha det nöjesliv Åre erbjuder så lättillgängligt. Men det är inte alla som kunnat ta del av skidåkningen. Skådespelarna får nämligen inte riskera att skada sig och man har därför använt sig av lokala inhoppare som är vana skidåkare i flera scener.

- Väldigt kul har det varit, men lite jobbigt att vara i Åre utan att få åka skidor, haha! Det är väldigt många grejer man inte kan göra hemma men här uppe som är kul. Jag gillar att det är omväxling från de tidigare filmerna med snö och kyla, säger William Ringström som spelar Sune.

Sune lurar pappa Rudolf

När Sune upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos övertygar han hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor.

Sune lyckas nämligen lura pappa Rudolf att fjällresan redan är betald – av inga mindre än Sophies familj. Väl på plats delar familjerna stuga, något som visar sig vara lättare sagt än gjort, medan Sune har ett mål: att vinna tillbaka Sophie!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande