Alex, 26, sålde allt han ägde för att ta selfies

Alex Chacón, 26, har tagit selfies till en helt ny nivå.

Han sålde allt han ägde för att resa jorden runt – bara för att spela in videofilmer på sig själv i alla delar av världen.

https://www.youtube.com/watch?v=VTlXttQL_Yk

Under tre år har äventyraren och fotografen Alex Chacón, 26, besökt 36 länder. Sällskapet har varit motorcykeln och videokameran och sysselsättningen, förutom att upptäcka världen, har varit att med sin videokamera spela in klipp på sig själv. Han har filmat sig själv från varje öken, djungel, berg och historisk plats han besökt, skriver amerikanska nyhetsmagasinet Time.

Sålde allt han ägde

För att ha råd med jorden runt-resan sålde Alex Chacón alla sina ägodelar, till och med sina kläder, och lämnade sitt hem utan att ha något att komma tillbaka till.

Alex Chacón, som kommer från Texas i USA, uppmärksammas nu världen över för sina videoklipp, som han spelat in för att på ett unikt sätt visa sina upplevelser och människorna han mötte på vägen. Och unikt blev det – Alex Chacón har lyckats fånga sig själv när han kör motorcykel, bestiger berg, åker båt, badar i lera och mycket mer och satt ihop det till en tre minuters inspirerande film.

Favoritplatsen på jorden

Och han har hunnit upptäcka mer än många gör under en hel livsstid: klassiska Route 66 i USA, Colosseum i Italien, leriga vägar i Peru. Och mycket, mycket mer.

När selfie-resenären fick frågan om vilken hans favoritplats under jorden runt-resan var, kunde han inte svara mer än:

– Det är som att ha sju barn och välja vem av dem du älskar mest.

 

Läs mer om Alex selfie-äventyr HÄR!