Åka först betala sen? Så fixar svenskar semestern

1 av 3: Det ska du tänka på – både inför weekendresan och charterresan

De flesta svenskar brukar betala hela resan när de bokar, men inte alla.

Foto: Shutterstock

2 av 3: De flesta svenskar brukar betala hela resan när de bokar, men inte alla.

13 procent av svenskarna tar resan på avbetalning.

Foto: Shutterstock

3 av 3: 13 procent av svenskarna tar resan på avbetalning.

Åker du först och betalar sen? Du är inte ensam. 13 procent av svenskarna föredrar att ta resan på avbetalning, enligt en ny undersökning. 

Andra har också läst

Semestern är ett kärt samtalsämne och många av oss vill inte bara planera våra resor långt i förväg, vi dagdrömmer också om vart vi ska åka nästa ledighet. Enligt en studie fantiserar hela 82 procent av amerikanerna om kommande resor nästan varje dag, rapporterar Travel & Leisure. Merparten, 65 procent, nöjer sig inte med att bara tänka på semestern utan söker också efter resor på nätet som en följd av dagdrömmeriet. 

LÄS MER: Det dagdrömmer nästan alla om på arbetstid

De flesta betalar när de bokar

Trots att mycket tid tillbringas med att drömma om nästa semester är alla inte lika noga med att göra upp en plan för hur resan ska betalas. 

Enligt en undersökning av onlineresebyrån eBeach.se tar 13 procent av svenskarna resan på avbetalning när de bokar och 15 procent sparar inget till fickpengar. 

Men majoriteten av oss, 55 procent, sparar ihop till resan först och betalar sedan hela kostnaden vid bokningen. Allra vanligast är att se till att få ihop 2000-5000 kronor till reskassan – det gäller för var femte svensk.

När det gäller månadssparande är mellan 1000-2000 kronor den summan flest svenskar, 29 procent, öronmärker till resor. 15 procent lägger inte undan några pengar alls för kommande semesterresor. 

Undersökningen har besvarats av 1 326 svenskar och är genomförd via en webbenkät.

LÄS MER: Därför växer ni som par av att resa tillsammans 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande