Ronaldinho hyrde ut sin lyxiga kåk i Rio de Janeiro under fotbolls-VM.
1 av 5: Ronaldinho hyrde ut sin lyxiga kåk i Rio de Janeiro under fotbolls-VM. Foto: Airbnb
Ett läckert loft kan bli ditt semesterboende.
2 av 5: Ett läckert loft kan bli ditt semesterboende. Foto: Airbnb.
Den här häftiga lägenheten ligger inrymd i det berömda klocktornet ovanpå järnvägsstationen St Pancrase International i centrala London.
3 av 5: Den här häftiga lägenheten ligger inrymd i det berömda klocktornet ovanpå järnvägsstationen St Pancrase International i centrala London. Foto: Airbnb
Här kan du hyra in dig i ett hobbitliknande stenpalats i ett ökenområde Kalifornien, USA. Rummen är huggna i sten och är personligt inredda.
4 av 5: Här kan du hyra in dig i ett hobbitliknande stenpalats i ett ökenområde Kalifornien, USA. Rummen är huggna i sten och är personligt inredda. Foto: Eric Lynch
Bo på en egen ö? Bara två timmar från Rio de Janeiro ligger regnskogsklädda ön Ilha Grande med flera mindre öar i anslutning.
5 av 5: Bo på en egen ö? Bara två timmar från Rio de Janeiro ligger regnskogsklädda ön Ilha Grande med flera mindre öar i anslutning. Foto: Airbnb

Airbnb – så gör du för att boka drömboendet

Airbnb är sajten som har tagit världens turister med storm.

Så här kan du också hitta ditt unika drömboende på semestern!

Alltifrån enkla lägenheter och lyxiga hus till husvagnar, tält och väderkvarnar.

Nästan 400000 människor i 190 länder har lagt ut sina bostäder på sajten Airbnb. Det gör att du som resenär kan botanisera bland alltifrån enkla lägenheter och lyxiga hus till husvagnar, tält, väderkvarnar, fyrar, slott och kojor över hela världen.

Fördelarna med Airbnb är flera:

• Det är gratis att registrera sig.
• Att bo i en privatbostad ger en annan känsla än ett hotell som ofta kan vara ganska opersonligt. Dessutom blir det ofta mer prisvärt, särskilt om ni är en familj eller lite större sällskap.
• Du kan välja ett boende med tillgång till kök vilket är smidigt och hjälper till att hålla nere matkostnaderna.
• Du får en direktkontakt med någon som bor i den stad eller ort du planerar att besöka vilket kan ge dig initierade tips för din vistelse.
• Airbnb fungerar som en mellanhand mellan dig och den du hyr av. Inga pengar skickas direkt utan allt går via Airbnb.
• Hyresgäster delar med sig av recensioner och omdömen efter sina resor, och därför är det lätt att hitta referenser om en viss värd och bostad.
• Dessutom är det roligt att titta runt bland bostäderna, och detta kan bli ett ypperligt tillfälle att upptäcka en stad eller ett område du kanske inte tänkt på innan. Låt dig inspireras!

Airbnb – så fungerar det:

• Registrera dig på Airbnb.se.
• Sök på land, stad eller område, beroende på vad du är ute efter.
• Vill du hitta mer udda boenden, börja med att kolla på Airbnbs utvalda
• När du hittat ett boende du vill hyra, kontakta värden via Airbnb´s sajt.
• Värden bekräftar dina datum.
• Du betalar till Airbnb som håller kvar dina pengar tills 24 timmar efter att du checkat in. Om det skulle vara några problem så hinner du således larma Airbnb innan värden fått betalt.

 

 

LÄS OCKSÅ: Övernatta i ett flygplan i Amsterdam

Hollywoodhemmen – skulle du vilja bo här?

Så här lyxigt flyger Donald Trump – ta en titt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande