Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

9 saker du måste sluta med när du reser

2019 är året då vi måste sluta göra dumma saker när vi reser. Det att ta vårt turistande in i det 21:a århundradet och inte bete oss som yrvakna kolonialister varje gång vi lämnar Sveriges gränser. Här är nio saker du måste sluta med när du är utomlands.

Utsätt inte dina medpassagerare för onödigt mycket hud.

Foto: Shutterstock

1 av 9

1. Flyga i shorts och linne

Den moderna turismen, det vill säga att resa för sitt höga nöjes skull, har sina rötter långt tillbaka. Trenden med att göra sin "stora resa" började redan i slutet av 1500-talet, då unga ädlingar gav sig ut på resor till klassicismens Italien, Grekland och Egypten för att bese monument och spännande miljöer. Då var det ett led i varje rik ung mans utbildning.

I dag är resandet något som är tillgängligt för i stort sett alla i Sverige. Men med tanke på att vi ända sedan vi fick lagstadgad semester 1938, har varit ett turistande folk, så är det en del beteenden som det är dags att ändra på.

Här är åtta saker som det är dags att sluta med när vi turistar.

1. Flyga i shorts och linne

Även om du är på väg till värmen och solen, så finns det ingen som helst anledning att utsätta dina medpassagerare för onödigt mycket hud. Flygplan är trånga och vi sitter tätt och det finns ingen som vill få nakna ben och axlar pressade mot sig i sätet.

Klä dig täckande men lätt och luftigt och bespara oss dina håriga armhålor.

1 av 9