Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

9 dyra misstag när du bokar hotell

Jakten på det bästa hotellrummet, uppgraderingar och gratiserbjudanden kan kännas överväldigande.

Med så många alternativ och möjligheter är det lätt att hamna snett.

Vi har därför listat några av de vanligaste misstagen och hotellexperters bästa tips och trix så att du lättare ska hitta rätt.

Under högtider och helger är det många som reser.

Foto: Shutterstock

1 av 9

1. Du reser samtidigt som alla andra

Res på de billigaste dagarna.

Att åka till tågstationen eller flygplatsen direkt efter jobbet så att semestern kan börja redan på fredagskvällen kan vara härligt, men dyrt. Eftersom det är populärt att börja weekendresan på just fredagar är det ofta en av de dyraste dagarna att checka in på hotellet.

För att undvika onödigt dyra nätter rekommenderar hotellexperter på Momondo att man skippar fredagar och siktar på lördagsmornar i stället. Är rummet inte klart när man kommer till hotellet så kan man alltid droppa bagaget i receptionen så att man kan utforska staden utan att behöva släpa på sina tunga väskor.

Helgfirare lämnar ofta stadshotell på söndagar, så då kan man ofta hitta både bra erbjudanden på billiga rum och uppgradera sin bokning eftersom beläggningen inte är så stor, tipsar hotellexperter på Hotels.com.

I affärsdistrikt med många affärsresenärer, som Tokyo, London, Bryssel och São Paulo kan man dock göra riktiga klipp på helgerna när kostymnissarna åkt hem. Ibland går det att hitta femstjärniga hotell för under 1 000 kronor natten, enligt Hotels.com.

1 av 9