Nakenbad är härligt - men många ovana tvekar att besöka en nudiststrand.
1 av 6: Nakenbad är härligt - men många ovana tvekar att besöka en nudiststrand. Foto: Antonio Gravante
Men här är nakenstränderna världen över alla törs besöka.
2 av 6: Men här är nakenstränderna världen över alla törs besöka.
Orient Beach, Saint Martin. Egentligen är nakenbad bara tillåtet i den södra ändan av denna enormt populära strand, men du stöter på nakenbadare utmed hela.
FOTO: John M/Flickr
3 av 6: Orient Beach, Saint Martin. Egentligen är nakenbad bara tillåtet i den södra ändan av denna enormt populära strand, men du stöter på nakenbadare utmed hela. FOTO: John M/Flickr Foto: Flickr
Baker Beach, San Francisco.

Den stora grejen här är den fina vyn över Golden Gate Bridge.
4 av 6: Baker Beach, San Francisco. Den stora grejen här är den fina vyn över Golden Gate Bridge. Foto: Colourbox
Praia do Pinho. Brasiliens första nakenstrand är en familjeorienterad historia.FOTO: Fabian.kron/Flickr
5 av 6: Praia do Pinho. Brasiliens första nakenstrand är en familjeorienterad historia.FOTO: Fabian.kron/Flickr Foto: Flickr
Es Trenc, Mallorca. Mitten av stranden utgör det officiella nakenområdet men gränserna är lite flytande.
6 av 6: Es Trenc, Mallorca. Mitten av stranden utgör det officiella nakenområdet men gränserna är lite flytande.

8 nakenstränder där du gärna badar näck

Nakenbad är härligt - men många ovana tvekar att besöka en nudiststrand.
Men här är åtta "snälla" anläggningar - nakenbaden alla törs besöka.

1. Plage de Tahiti, Saint Tropez, Frankrike

I öppningsscenen av filmen "Och Gud skapade kvinnan" från 1956 syns Brigitte Bardot naken på denna strand på Franska rivieran och det anger fortfarande tonen för vad som gäller här.Fundera inte ens på att plåta om du ser en kändis. Uppträd bara elegant och belevat så blir du kanske inbjuden till någon av det vackra folkets lyxjakter.

2. Orient Beach, Saint Martin

Delar av denna karibiska ö är fransk och invånarna tycks ha anammat den franska laissez-faire-attityden till nakenhet. Egentligen är nakenbad bara tillåtet i den södra ändan av denna enormt populära strand, men du stöter på nakenbadare utmed hela.

3. Baker Beach, San Francisco

Den stora grejen här är den fina vyn över Golden Gate Bridge. Norra delen av stranden är för nakenbadare men du måste klä på dig för att besöka toaletterna och andra allmänna inrättningar. Som så ofta i San Francisco blir det ofta lite dimmigt här.

4. Wreck Beach, Vancouver, Kanada

Nordamerikas störta nakenstrand ligger femton minuter från Vancouvers centrum och utgör en del av den nästan milslånga Sunset Beach. Stranden, som var landets första utan klädtvång, har utnämnts till en av "Kanadas sju underverk". Stranden har skyddats från exploatering så här finns inga krogar och butiker - däremot ett spännande och rikt fågelliv.

5. Maslin Beach, Adelaide, Australien

En vacker tre kilometer låg strand nedanför dramatiska klippor som 1975 blev Australiens första legala nakenstrand. Här hålls årligen en "nakenolympiad" med flera mer eller mindre seriös syftande grenar som "bästa rumpan",

6. Praia do Pinho, Balneário Camboriú, Brasilien

Brasiliens första nakenstrand är en familjeorienterad historia med bland annat lekområden för barn och vissa sektioner där ensamma män är förbjudna. Och att vara naken är obligatoriskt.

7. Es Trenc, Mallorca

Olikt många andra stränder på Mallorca är den här inte knuten till någon större resort och dess sanddynor och begränsade exploatering gör att den känns naturligare och mer vild än de flesta av öns övriga stränder. Mitten av stranden utgör det officiella nakenområdet men gränserna är lite flytande.

8. Filaki Beach, Kreta

Filaki och intilliggande stranden Ammoudi är Kretas officiella nakenstränder och ligger på gångavstånd från nakenresorten Vritomarti. Stranden är stenig så ta med dig tofflor om du vill utforska grottor och annat i omgivningen.

 

Källa: cntraveler.com

 

LÄS OCKSÅ:

 10 härliga resmål för dig som vill semestra helt näck
Han reser jorden runt och står på händerna naken – för en god sak
 

Aktuellt just nu