Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 14 nov 2014 16:25

8 misstag du gör när du packar resväskan

Svårt att få in allt i väskan? Då packar du antagligen flera onödiga saker...

Svårt att få in allt i väskan? Då packar du antagligen flera onödiga saker...

1/2

Foto: Labunskiy Konstantin

Följ våra enkla råd så blir det lätt att stänga igen resväskan.

Följ våra enkla råd så blir det lätt att stänga igen resväskan.

2/2

Foto: Komarovskyy Mykola

Packa resväskan rätt är en stor konst.

De allra flesta har en tendens att överpacka.

”Tänk om... Utifall... Jag måste vara förberedd!”

Släpp det. Här är prylarna du kan skippa nästa gång!

Galenskap är när du gör samma sak om och om igen och förväntar dig olika resultat. Brukar du också använda dig av det citatet? Och ändå glömma bort det varje gång du packar inför en resa.

De allra flesta har en tendens att packa ned saker de aldrig använder. Med tunga och överfulla väskor som resultat. Men varför göra saker och ting svårare än de behöver vara? Läs listan och se vad du aldrig mer behöver packa ned - i alla fall om du ska åka till ett civiliserat ställe.

1. Toalettartiklar

Schampo och andra toalettartiklar kan kännas små när du packar ned dem, men tillsammans väger de mer än du tror. Dessutom erbjuder de flesta hotell sådant gratis, annars säljer de miniförpackningar billigt. Ska du inte ut i djungeln kan du också alltid köpa dem i närmsta affär. Några tior må det vara värt om du ändå köpt en resa för flera tusen.

2. Kläder till varje tillfälle

Hur många gånger har du inte sagt till dig själv att du måste gardera dig ”för varje tillfälle”? Klart det är lockande att tänka sig ett djungeläventyr a la Indiana Jones ena dagen, och ett flashigt cocktailparty nästa. Men var ärlig mot dig själv, har det någonsin hänt? Brukar du ändå inte bara gå i ett par shorts och en t-shirt? Tänk praktiskt, tänk basfärger, över- och nederdelar som du kan kombinera och ha flera gånger om.

3. Tekniska prylar

Du behöver inte packa ned både Ipod, videokamera, vanlig kamera, kameraställ och laptop. Det är lätt att vilja ta med sig alla sina senaste teknikprylar, men en smartphone räcker mer än gott och väl och kan uppfylla alla dina behov. Tänk på att teknikprylar väger, och inte minst är stöldbenägna. En stöld av dina fina ägodelar kan förstöra hela resan - det är det inte värt. Sedan är det väl ändå semester du ska på? Koppla av!

4. Guideböcker

Nu är det så här, böcker väger, och tar plats. Sedan är året 2014, wifi finns på de flesta ställen, om du inte ska ut i djungeln, och du har förmodligen din smartphone med dig. Karta från Google går att ladda ned innan avresa för att använda även när man inte är uppkopplad. Och, vi lovar, de på hotellet eller andra turistställen hjälper mer än gärna till med tips och förklarar vägen.

5. Träningskläder

Du kommer säkert att gå till något vackert ställe där du gör dina yogaövningar eller springer varenda morgon. Speciellt efter en kväll med rosévin och pina coladas. Eller? Var ärlig mot dig själv, om du inte är någon som gör det hemma och är benhård med träningspass - tro då inte att du ska göra det på semestern! Skulle du mot alla odds få ett infall, gör situps och armhävningar på rummet. Förhoppningsvis promenerar du mycket på resan ändå. Du är ju ändå där för att se dig omkring. Lämna träningsgrejerna hemma!

6. Mer än en bok

Åker du på en resa för att bara läsa, och blir borta en längre tid, så låt vara. Men annars, fråga dig själv - kommer du verkligen hinna läsa mer än en bok? Speciellt om du åkt på en resa för att upptäcka, se och uppleva nya saker. Böcker både tar plats och väger. Dessutom en stressfaktor om du inte hinner läsa alla.

7. Kudde

Vi vet, det är jätteskönt att sova på sin egen kudde. Men kudden tar plats! Mycket plats. Och på flyget kan du alltid be personalen om en från dem. Eller göra en kudde av din jacka och andra kläder. Sedan kan kudden faktiskt dra med sig andra oönskade djur hem från utlandet, tänk på det.

8. Handduk

Den kanske inte väger så mycket, men den tar ganska stor plats. Bor du på hotell så har de handduk. Annars finns de att köpa för en billig peng i de flesta affärer på plats, som supermarket. Att kvaliteten är halvdålig gör inget, desto bättre - lättare att kasta den efter resans slut.

 

 

Och här hittar du allt du vill veta om resväskorna som fixar packningen!

ELISABETH MONTGOMERY