7 spännande kryssningsnyheter

15–17 februari 2019 arrangerar Birka en skidkryssning från Stockholm till Sundsvall.

Foto: Birka Cruises

1 av 3: 15–17 februari 2019 arrangerar Birka en skidkryssning från Stockholm till Sundsvall.

Royal Caribbeans privata ö Cococay i Bahamas har uppgraderats och nylanseras i maj 2019.

Foto: Royal Caribbean

2 av 3: Royal Caribbeans privata ö Cococay i Bahamas har uppgraderats och nylanseras i maj 2019.

Kryssningsfartyget Celebrity Edge är vinterns stora designnyhet.

Foto: Celebrity Cruises

3 av 3: Kryssningsfartyget Celebrity Edge är vinterns stora designnyhet.

KRYSSNING. De senaste åren har kryssningsindustrin utvecklats i snabb takt. Nya fartyg och aktiviteter har avlöst varandra och antalet passagerare fortsätter att växa. 

Nuvarande och kommande säsonger är inget undantag; här har vi samlat några av de mest spännande nyheterna till havs för dig som vill ha koll.

Andra har också läst

Världens första skidkryssning med Birka Cruises

Sugen på en skidhelg men drar dig för bilfärden till backen? Kryssa med Birka från Stockholm! Den 15–17 februari avgår världens första Skicruise till vintersportstaden Sundsvall. På vägen upp njuter man av mat, underhållning, sol, bad och spa. 

På plats väntar skidåkning både på längden eller utför i Sundsvall samt Hassela Ski Resort. Man kan också gå curlingskola, pimpelfiska, lära sig snöskovandra eller att åka skidor som Charlotte Kalla. Skidutrustningen kan förbokas, att ha med egna skidor går också – de transporteras då utan kostnad. 

På hemvägen ordnas afterski med coverbandet Smalare än Thord, underhållning med Noice och annat skoj. 

birkacruises.se 

LÄS MER: Här hittar du Sveriges bästa skidorter

Foto: KRISTOFER LÖNNÅ

Ta båten till skidbacken – med Birkas nya skidkryssning.

Kör gokart till havs på Norwegian Bliss

Känner du the need for speed är detta fartyget för dig; Norwegian Bliss med världens längsta gokartbana ombord! Banan är nästan 300 meter lång och sträcker sig över två däck utomhus. En annan kul aktivitet är Laser Tag där två lag skjuter mot varandra i en miljö som liknar en övergiven rymdstation. 

Fartyget är det nyaste i Norwegian Cruise Lines flotta och avgår vintern 2018/2019 från Miami på 7-dagars kryssningar till östra Karibien. Utöver redan nämnda aktiviteter finns pooler, vattenrutschkanor samt 27 matställen med olika inriktning. Det lär behövas, totalt kan Norwegian Bliss ta en bra bit över 4 000 gäster. 

ncl.com 

LÄS MER: Nordens 15 häftigaste äventyrsbad 

Foto: NORWEGIAN CRUISE LINE

Norwegian Bliss har världens längsta gokartbana ombord på ett kryssningsfartyg.

Magisk matta och Michelin-kock hos Celebrity Cruises

Vinterns stora designnyhet är Celebrity Edge, nytt fartyg från Celebrity Cruises. Största innovationen ombord är ”The Magic Carpet”, en gigantisk glasveranda utanpå fartygskroppen som rör sig mellan däcken. Runt poolen kan man bada i upphöjda jacuzzis som liknar stora martiniglas och på The Rooftop Garden ändras karaktären beroende på tid på dagen. Köksteamet för fartygets 29 restaurangerna och barer leds av en Guide Michelin-kock. 

När det är dags att sova låser man både upp hytten och släcker ljuset med sin smartphone, vilken också används för att boka utflykt eller frukost på sängen. Efter premiär i Karibien (start i december) kryssar fartyget i Medelhavet sommaren 2019. 

celebritycruises.se 

LÄS MER: Sverigekryssningen för dig som älskar gin 

Foto: Celebrity Cruises

The Magic Carpet är en gigantisk glasveranda utanpå fartygskroppen som rör sig mellan däcken.

Dubai och Indien – ny kombo hos MSC Cruises

MSC Cruises har för vintern 2018/2019 en ny spännande kryssning som utgår från Dubai och fortsätter ända till Indien. Denna två veckor långa kryssning stannar i både New Mangalore, Goa och Bombay liksom Oman och Abu Dhabi. Utöver 78 utflykter att välja på där en av höjdpunkterna förstås är Taj Mahal, har man fem dagar till havs då man bara kan koppla av, sola och bada. 

Kryssningen görs med det lite mindre fartyget MSC Lirica som kan ta strax under 2 000 passagerare. Fartyget har nyligen renoverats, till exempel har ytan i balkonghytterna utökats. Kryssningen avgår 22 december 2018 och 1 mars 2019, och inkluderar flyg, transfer samt hotellnätter både före och efter kryssningen. 

msccruises.se 

LÄS MER: 7 oslagbara tips till Dubai 

Foto: IVAN SARFATTI / MSC RIGHTS

I vinter kryssar MSC Lirica mellan Dubai och Indien.

Nylansering av privat ö hos Royal Caribbean

I jakten på nya destinationer och roliga semesterupplevelser satsar Royal Caribbean på privata ö-destinationer. Här går man i land och stannar en dag för bad, lek, sol och avkoppling. Först ut är Cococay i Bahamas som uppgraderats och nylanseras i maj 2019. 

Här väntar tre bukter med olika stämning och aktiviteter. Välj mellan lek i mäktiga vattenland med rutschkanor och sprutande gejsrar eller avkoppling i lyxiga cabanas med privat butler. Splashaway bay har vattenpark med rutschkanor, kanoner och äventyrspool. Vågpoolen är Karibiens största och det finns också en zipline som går tvärs över ön. Den som föredrar lugnare tempo kan ta en drink på stranden eller knäppa en selfie från öns svävande heliumballong. 

royalcaribbean.com 

LÄS MER: 15 drömöar att semestra på

Foto: Royal Caribbean

Royal Caribbean nylanserar en privat ö med Karibiens största vågpool.

Princess Cruises firar 50 år i Alaska 

Snö och is är hett, särskilt i kryssningsvärlden, intresset för exempelvis Alaska växer. Det som lockar är djurlivet och naturen, och platser som Glacier Bay National Park som bara kan upplevas på en kryssning. Bredast utbud har Princess Cruises som jubilerar 2019; då har de erbjudit kryssningar i Alaska i 50 års tid. Med sju fartyg i regionen är det deras största satsning hittills. Rederiet utgår från fem olika hamnar; Los Angeles, San Francisco, Seattle, Vancouver och Whittier (Anchorage), vilket också ökar möjligheterna. Annat spännande är att Princess Cruises har egna stugor i vildmarken samt egna panoramatåg, för utflykter före och efter kryssningen. 

princesscruises.se 

LÄS MER: Hurtigruten börjar kryssa till Alaska 2020 

Foto: DANNY LEHMAN

Princess Cruises har egna stugor i Alaskas vildmark.

Nytt stort miljöfartyg av Costa Cruises

I slutet av 2019 lanserar Costa Cruises sitt 14:e fartyg, Costa Smeralda, det första på den internationella kryssningsmarknaden att drivas med flytande naturgas, LNG. Bränslet är det mest miljövänliga som finns, och de drygt 6 500 passagerarna kan därmed njuta med gott samvete. 

Annat de kan njuta av är italiensk atmosfär, mat och design. Ett italienskt designmuseum på 400 kvm planeras också. Fartygsnamnet är en hyllning till kustremsan på Sardinien, även däck och allmänna utrymmen är döpta efter kända italienska platser som Colosseo och Piazza di Spagna. 

Från invigningen till april 2020 kommer fartyget att göra veckolånga kryssningar i Medelhavet. Och är man inte nöjd med kryssningen lovar Costa att återbetala hela semestern! 

costacruise.com 

LÄS MER: 10 värdefulla kryssningstips för nybörjaren 

Foto: Costa Cruises

Costa Cruises lovar pengarna tillbaka för den som inte är nöjd med kryssningen på nya Costa Smeralda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande