Det finns vissa hjälpmedel som kan vara bra att alltid ha med sig i handbagaget för att göra resan smidig.
1 av 2: Det finns vissa hjälpmedel som kan vara bra att alltid ha med sig i handbagaget för att göra resan smidig. Foto: Shutterstock
Brukar du packa med extra ombyte kläder i handbagaget?
2 av 2: Brukar du packa med extra ombyte kläder i handbagaget? Foto: Shutterstock

7 saker du alltid ska ha med dig i handbagaget

Om ditt incheckade bagage inte kommer fram, eller blir försenat, är det bra att ha extra packning i sitt handbagage. 

Här är sju bra saker att alltid packa ner i handbagaget för en enklare och härligare resa. 

Om du ska ut på en långflygning är det viktigt att kunna sova bra, vilket kan vara svårt med tanke på långa flygningar, trånga utrymmen och andra resenärer som stör friden. 

Men det finns vissa hjälpmedel som kan vara bra att alltid ha med sig i handbagaget för att göra resan smidig och så smärtfri som möjligt. 

Här är sju saker som du alltid borde ha med dig handbagaget: 

1. Ett extra ombyte av kläder och underkläder

Om det skulle vara så att ditt incheckade bagage tappas bort under resan så är det inte roligt att behöva leva i samma reskläder i flera dagar. 

Att packa med ett extra ombyte med kläder och några rena underkläder kan rädda de första dagarna på din semester.

LÄS MER: Stort test av handbagage – hitta det bästa för dig 

2. Portabelt batteri till mobiltelefonen

Förseningar eller andra oförutsedda händelser kan göra att mobiltelefonen laddas ur, och du kanske har viktiga dokument eller bokningsbekräftelser på telefonen som nu blir krångligt att få tag i på annat sätt. 

Lös problemet och få sinnesfrid med ett portabelt batteri som du kan ha i handbagaget och därmed slippa stressen med att leta efter uttag. 

LÄS MER: 9 knep för att sova på flygplanet 

3. Sömnmask

Behöver du sova på din resa, om du ska flyga långt eller åka långt med tåg eller bil, kan det vara skönt att skärma av sig med en sömnmask. Slipp andra resenärer och välj en bra sömnmask som är mjuk, skön och ger ett absolut mörker.  

4. Öronproppar

Utöver sömnmasken är det en bra idé att införskaffa ett par bra öronproppar för en lugn och skön resa. Om du ska flyga finns det speciella öronproppar som hjälper mot tryck vid start och landning, för att tryckutjämna. 

LÄS MER: Test – 6 öronproppar för lugn och ro på resan

5. Våtservetter/handsprit

Vill du känna dig lite fräschare under/efter en lång resa så kan det vara skönt att ha med några våtservetter som gör dig ren när du kommit fram till din destination. 

LÄS MER: Fyra saker du kan skippa att packa ner i väskan

6. Penna och anteckningsblock

Det är alltid bra att ha med sig papper och penna i handbagaget, för att kunna skriva ner viktiga saker och ha en penna till tulldeklarationsformulären man kan behöva fylla i när man landar. Om telefonen har dött kan det också vara bra att kunna skriva ner saker du inte får glömma. 

7. Mediciner mot huvudvärk och diarré

Det är inte roligt att sitta på ett tåg eller flyg med huvudvärk eller en orolig mage. Bespara dig stressen och smärtan genom att ha bra mediciner med dig i handbagaget som lindrar dina besvär. 

LÄS MER: Här är snuskigaste platsen på flygplanet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande