Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 3 mar 2018 18:08

600 svenskar strandsatta i Phuket

1/2

Foto: GOOGLE EARTH

2/2

Foto: SHUTTERSTOCK

Över 600 svenskar har varit strandade i Phuket under det senaste dygnet.

Orsaken är att man hittat oljelukt i ett flygplan.

– Vi kommunicerar löpande via sms, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.

Flygresenärer till Arlanda och Landvetter har varit strandade i thailändska Phuket det senaste dygnet. Flygplanet till Arlanda skulle ha avgått vid 16-tiden lokal tid på fredagen, med 322 resenärer ombord.

Men inte förrän på lördagseftermiddagen kunde Stockholmsresenärerna lyfta. Anledningen är att man funnit en oljelukt i kabinen. Avgången mot Arlanda gick i stället med ett annat flygplan.

– Jag vet inte hur vanligt det är eller vad lukten beror på. Det är det som de undersöker. Om det finns någon indikation på att något inte är som det ska så måste man undersöka planet, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.

De drygt 300 resenärerna till Landvetter är dock fortfarande strandsatta i Phuket. Deras flygplan skulle ha avgått vid 16-tiden lokal tid på lördagen, men i stället erbjuds de plats på hotell. Fredrik, 32, har under lördagen slussats runt mellan tre olika hotell.

Oklart när Landvetter-flyget lyfter

– Det är usla förhållanden, dålig service och vilseledande information, säger han och fortsätter:

– Vi fick lunch och har fått använda hotellets poolområde, men vi har inte fått något rum. Många har suttit i lobbyn med sitt bagage i åtta timmar. Alla är förbannade och irriterade.

Det är fortfarande oklart när planet till Landvetter kommer att kunna lyfta. På Ving inväntar man besked om oljelukten och kommunicerar under tiden löpande via sms.

Om kommunikationen kring det senaste dygnets förseningar säger Vings Charlotte Hallencreutz:

– När passagerarna har passerat säkerhetskontrollen så får vi inte ha personal där. Då kan vi bara kommunicera via sms. I går fanns det folk på plats som tog hand om passagerarna.

ELISABETH MONTGOMERY