1 av 4: Att ta flyget eller tåget – vad är egentligen bäst? När man jämför tid, pengar och koldioxidutsläpp.
En långhelg tillsammans i Paris....
2 av 4: En långhelg tillsammans i Paris.... Foto: SHUTTERSTOCK
... eller kanske en vecka i Barcelona?
3 av 4: ... eller kanske en vecka i Barcelona? Foto: SHUTTERSTOCK
Att göra en mor-dotter-resa kommer stärka er relation.
4 av 4: Att göra en mor-dotter-resa kommer stärka er relation. Foto: SHUTTERSTOCK

6 anledningar att göra en mor-dotter-resa varje år

Att resa med din mamma eller din dotter har många fina fördelar. Ni får chans att vårda er relation, skapa minnen tillsammans och samtidigt pricka av varandras drömresemål. Här är 6 anledningar att boka en mor-dotter-resa varje år enligt Southern Living.

Din mamma eller din dotter kanske inte är den första person du tänker på som ressällskap. Men då är det dags att tänka om! Att planera in en årlig resa tillsammans har många fördelar. Här kommer bevisen, 6 skäl till att du bör planera en resa med din mamma minst en gång om året.

1. Ni kommer överraska varandra

Att resa är att befinna sig på neutral mark. Ingen har ett direkt ansvar för att ni får middag, det är inte självklart vem som är ansvarig för att den andra trivs. På resande fot måste ni kompromissa och samarbeta. Ni måste vara öppna och ödmjuka inför vad den andra vill göra. Och framför allt, ni kommer säkerligen få vara med om val ni själv inte skulle ha gjort, något som är mindre troligt om du reser med personer i din egen ålder. Att bli överraskad är inte bara en spännande och givande del av resan, det kommer stärka er relation.

Hänger mamma med till Berlins stora söndagshappening i Mauerpark måntro...? Foto: SHUTTERSTOCK

2. Ni lär er mer om varandra

En resa är ett perfekt tillfälle att lära känna varandra ännu bättre. Miljöombyten är som gjort för att nya samtalsämnen och infallsvinklar. Ni kommer förmodligen se sidor hos varandra som ni inte sett förut och vice versa. Att uppleva och prova på nya saker som mat och dryck till exempel kommer ge er många chanser till nya diskussioner. Ni har dessutom all tid i världen att utan avbrott samtala om era upplevelser.

LÄS MER: Cypern – 13 upplevelser du inte ska missa på ön

3. Ni delar med er av era drömresor

Oavsett om ni bokar en längre eller en kortare resa kommer det fortfarande att vara en speciell upplevelse. Men om ni sätter det i system och bokar in minst en resa per år tillsammans, kommer ni ta del av varandras drömresemål. Ni kommer med andra ord att åka på resor ni kanske aldrig ens tänkt på.

Cornwall på mammas bucketlist, kanske något du själv inte hade tänkt på om ni inte bokat en resa tillsammans. Foto: SHUTTERSTOCK

4. Ni är (förmodligen) bästa ressällskapet för varandra

Det är ingen garanti att en mor-dotter-resa kommer vara helt friktionsfri, och att ni kommer dra jämt i alla situationer. Ni kommer vilja olika saker, men om ni är oeniga om resplanen eller när ni ska gå upp på morgonen, kommer ni förmodligen vara ärliga mot varandra för att undvika onödiga konflikter.

5. Ni får en chans att umgås

I vardagen tenderar mycket att stå i vägen för umgänge. Ni kanske dessutom bor långt i från varandra och inte ses särskilt ofta. Åker ni på en gemensam resa får ni all tid i världen att bara ägna er åt varandra.  

6. Ni skapar minnen tillsammans

Livet varar inte för alltid, en resa är ett utmärkt tillfälle att samla minnen som bara ni har gemensamt och som ni kan språka om när det inte längre går att resa tillsammans. Era gemensamma minnen är något ni båda kommer ha med er för alltid. 

LÄS MER: Barcelona – 12 tips för din weekendresa 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande