Njut av solen. Nice har soligt och varmt väder även på hösten.
Njut av solen. Nice har soligt och varmt väder även på hösten. Foto: Jorunn Amcoff

5 weekend-tips i sköna Nice

Väljer du en weekend i Nice på Franska Rivieran får du allt du kan önska dig och lite till. Här bjuds på underbart strandliv, gott Medelhavskök, rikt kulturliv och massor av shopping.
Satsa på en skön hösttur utan att behöva trängas med andra semesterfirare.

Flanera

Strosa längs gränderna i gamla stan bland alla små butiker. Vill du vila ögonen på konst istället är moderna museet värd ett besök. Nice är för övrigt Frankrikes näst museitätaste stad, efter Paris. Fri entré!
Mamac (Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain)
Promenad des Arts
Öppet alla dagar mellan 10-18

Shopping

Här finns allt - från de allra lyxigaste butikerna, Hermes, Escada med flera längs Avenue de Suède, Avenue de Verdun och i Galeries Lafayette till Nice Etoile på Avenue Jean Médecin och Rue Masséna för de med mer modest reskassa. Här finns en stor Zara-butik och strax intill skönhetsjätten Sephora. I Nice Etoile finns allt från inrednings- och leksaksbutiker till exklusiva barnkläder och franska märken. Kika in på Naf Naf har väldigt snygga kläder till bra pris. Etam är värd ett besök om du är på jakt efter underkläder i bra kvalitet.

Strandliv

Vila benen på stenstranden eller lyxa till det och hyr en solstol på någon av de privata delarna av playan. Ta en öl eller cappucino och njut av vågskvalpet och horisonten. Här är skönt långt in på hösten men bara 19 grader i vattnet just nu. Solstol 190 kronor, Cappucino 47 kronor, öl 66 kronor. http://www.ruhl-plage.com/

Middag

På Acchiardo i gamla Nice får du stans godaste pasta och trevligaste servitörer! Familjeägt sedan starten 1927 och i dag drivs det av mor, far och deras två söner. Gnocci med pesto 75 kronor, tiramisu 50 kronor, en flaska rosévin 152 kronor.
Öppet Mån-fre 12-13.30, 19-22. 38 Rue Droite

Partaj

För den danssugne är ett besök på High Club på Promenad des Anglais ett kul avslut på en Niceweekend. Här finns två dansgolv, tre barer och dans till minst 05.00 på morgonen. Inträde 95 kronor, drink/öl 95 kronor.
45 Promenad des Anglais.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande