ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

49 döda av selfies – nu förbjuds de i Bombay

Publicerad 25 feb 2016 17.05
<span>En kvinna tar en selfie på en festival i Bombay.</span>

En kvinna tar en selfie på en festival i Bombay.

1/2

Foto: Divyakant Solanki / Epa / Tt

<span>En familj tar en bild med en selfiepinne i Bombay. </span>

En familj tar en bild med en selfiepinne i Bombay.

2/2

Foto: Rafiq Maqbool

Det finns de som är beredda att satsa sitt liv för den perfekta selfien.

Nästan 50 personer har dött i selfie-döden sedan år 2014.

Nu har polisen i Bombay fått nog och förbjuder selfie-fotografering på 16 platser i staden.

I den indiska staden Bombay har polisen nu förbjudit selfie-fotografering på 16 stycken platser i staden. Anledningen till förbudet är de många dödsolyckor som kunnat kopplas till just selfie-fotografering, skriver The Guardian.

Förbudet tros kunna avskräcka personer från att ta riskfyllda selfies. Sedan år 2014 har 19 personer dött i Indien efter att de försökt ta selfies. Totalt har 49 personer dött selfie-döden.

18-åring drunknade

I januari avled bland annat en 18-årig kvinna i Bombay. Hon ramlade ned i havet och drunknade efter att hon försökt ta en selfie vid ett populärt turistställe. Det var efter den olyckan som polisen i staden bestämde sig för att försöka få bukt med problemet.

De har nu funnit 16 platser i staden som särskilt riskfulla och det är de platserna som nu beläggs med selfie-förbud. Den person som trots förbudet tar sig in på platserna kan tvingas betala drygt 150 kronor i böter. Förbudet gör det också olagligt att ta sig in på de förbjudna platserna, även om man inte tar några selfies.

 

MISSA INTE: Delfinunge dog när turister ville ta selfies

Växande smart phone-marknad

Att just Indien leder ligan över högst antal selfie-dödsfall kan bland annat bero på två faktorer, skriver The Guardian. Landet har en väldigt stor befolkning, över en miljard människor bor i landet. De har också den mest växande smart phone-marknaden i världen.

Inte första gången

Det är inte bara Indien som försöker kontrollera selfie-tagandet. I oktober blev det bland annat förbjudet i Thailand att ta selfies med ölflaskor. Syftet ska ha varit att höja folkets moral.

I somras lanserade också Ryssland en ny selfie-varningsskylt, skriver The Guardian. Den varnar bland annat för att det är farligt att ta selfies med vapen och vilda djur.

 

LÄS MER:

Annons

ELISABETH MONTGOMERY