Foto: Viktor Cap

3 fjälltrender i vinter – ladda inför sportloven

Sportloven stundar och svenskarna far till fjälls. Här är tre trender att räkna med i vinter.

För lyxlirare, längdloppor och snölystna skidivrare.

Lyxliv i fjällen

Åre

Nu ska vi ha lyx när vi åker skidor. På World ski awards i Kitzbühel fick ultralyxiga Copperhill Mountain Lodge pris för bästa skidhotellet. Det ligger pampigt på Förberget i Åre Björnen med egen lift, exklusivt spa och helikopterservice. Arkitekten heter Peter Bohlin och är känd bland annat för att ha skapat Bill Gates privata hem. Som bästa boutiquehotell i skidmiljö prisades samtidigt Åre Granen. Andas skön hemkänsla och mysig atmosfär. Sjunk ner i mjuka soffor och stora fåtöljer intill öppen brasa i "vardagsrummet".

Åka på längden är hett

Funäsfjällen

Det är hetare än någonsin att spänna på sig längdskidorna och njuta av fjällens friska luft och sköna natur. Och vare sig du är medelmåttig motionär eller satsar som elit finns spåren för dig i världens längsta sammanhängande spårsystem. Nordic Ski Center i Funäsfjällen har 300 kilometer preparerade spår som löper ned i dalgångar, in genom skogar och upp över fjällkammar.

Särskilt populär är "Solturen" som går mellan Bruksvallarna och Tänndalen. Den är en av de mest populära högfjällsturerna i Sverige.

Skidsverige växer

Vemdalen

Fjolårets vargavinter gav en riktig rekordsäsong hos svenska skidanläggningar. Fler än 2,1 miljoner svenskar åker utför under en säsong, enligt SLAO:s senaste undersökning. Flitiga skidåkare innebär att det satsas på Skidsverige. Vemdalen växer så det knakar. I våras öppnade nya Hovde hotell i Vemdalsskalet som bara är en del i ett större projekt med nya lägenheter och ett levande torg med butiker, restauranger, gym och en opera. Och eftersom lyx lockar fortsätter Klövsjö, nära Vemdalen, att bygga ut sin fjällby Panorama Mountain Lodge & Resort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande