Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

20 måsten du inte får missa i London

London är storfavoriten vi svenskar aldrig tröttnar på. Det finns massor att göra i London. Antagligen har du sett både ­Buckingham Palace och Madame ­Tussauds vid det här laget.

Här är 20 Londontips som tar dig bort från ­turistiga Oxford Street och Piccadilly Circus.

Från South Bank och Brick Lane till Harry Potter och The Shard.

Vackert väder och promenadsugen? Styr kosan mot South Bank, på Themsens södra sida.

Foto: Bigstock

1 av 20

1. Vandra längs South Bank

De bästa vintagebutikerna ligger i östra London, och den härligaste förorten stavas Highgate.
I alla fall enligt Allt om Resors Londonguide.
London är ju staden som vi gärna återvänder till om och om igen – för här finns ju alltid något nytt att upptäcka.

Kanske har du också varit i London förut och prickat av några turistmåsten. Nu vill du lära känna staden lite bättre. I så fall är Allt om Resors 20 Londonpärlor något för dig.
Allt om Resor guidar dig till de härligaste matmarknaderna och de läckraste varuhusen, till de tjusigaste tesalongerna och den högst belägna champagnebaren, till den snabbaste ribbåten på Themsen och det bästa klätteräventyret.
Dessutom tipsar Londonguiden om att gå på cityguidetur i filmens värld, att strosa längs South Bank, och att sippa en välblandad martini på The Duke Hotel.
Lär känna London lite bättre. Enjoy!


1. South Bank

Vackert väder och promenadsugen? Styr kosan mot South Bank, på Themsens södra sida. Här bjuds på gratisunderhållning - framför allt under helgerna. Här vimlar av gatukonstnärer - eldslukare, stålmannen, jonglörer och klassisk, brittisk stand up. Utsikten över floden, parlamentet och Big Ben är bästa tänkbara. Bonus: hela nöjet är gratis. En bit bort, på the Queen's Walk, vid Millenium Bridge, väntar Tate Modern för den som känner för att varva promenaden med konst.

Tjusig middag kan man äta på Oxo Tower, belägen i en före detta kraftstation, med strålande utsikt över Themsen. South Banks mest kända turistattraktion stavas förstås London Eye. Resan med det jättelika pariserhjulet tar en knapp halvtimme. London Eye invigdes vid millennieskiftet, men kunde på grund av tekniska problem inte sättas i drift för allmänheten förrän i mars 2000. Tanken var att pariserhjulet skulle tas ner efter fem år, men eftersom det är en av världens mest populära sevärdheter har hjulet fått stå kvar och blivit en del av Londonsilhuetten. Lång kö? Satsa på en dyrare biljett i "Fast Track Ticket"- kön. Missa inte 4D-filmen efter åkturen. Den som har mindre barn köper en kombobiljett - och river samtidigt av det marina museet The Aquarium, alldeles intill.

Adress: South Bank.

Webb: southbanklondon.com

1 av 20