Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 drömöar att semestra på

Vad kan väl vara härligare än att tillbringa ledigheten på en ö? Det finns ju några att välja mellan, så vi har valt ut våra 15 favoritöar.

Korsika har ett rikt kulturarv, vackra höga berg, små tidlösa byar och en mysig huvudstad.

Foto: Shutterstock

1 av 15

1. Korsika, Frankrike

Konst, kultur och sköna bad.

Korsika har ett rikt kulturarv, vackra höga berg, små tidlösa byar och en mysig huvudstad, Ajaccio. Franska Korsika förknippas starkt med Napoleon och huset han bodde i, Maison Bonaparte. Huset i Ajaccio finns kvar och är värt ett besök. Beundra konst i Palais Fesch - Musée des Beaux-Arts med Frankrikes största utbud av italiensk konst utanför Louvren. Den gamla hamnen är charmig med en blandning av jättefärjor och fiskebåtar och på huvudgatan kan man shoppa loss.

Det kryllar av vackra stränder, Plage du Petit Spérone i Bonifacio på öns sydspets är en av dem. En liten strand med vit sand och turkost och kristallklart vatten. Välkänd för sin skönhet, men eftersom det kräver lite av en ansträngning att ta sig hit, är den sällan överbefolkad. Men om så, kan du alltid fortsätta vidare mot stranden Grand Sperone.

Hitta hit: Korsika ligger i västra Medelhavet norr om Sardinien. Plage du Petit Spérone några kilometer sydöst om Bonifacio. 10 minuters promenad från parkeringen.

Visit-corsica.com

1 av 15