Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

13 vanliga misstag du gör när du ska campa

Camping och att campa är härligt!

Prisvärt, nära naturen och smidigt med allt nära.

Men det finns en del att tänka på som kommer att förhöja din sommarsemester rejält om du har tänkt att spendera den på en eller flera campingplatser. Undvik dessa 13 misstag och bli ett campingproffs!

Pite havsbad är poppis

Foto: Sara Strandlund

1 av 13
http://cms.expressen.se/ui/CMS/edit/Default.aspx?id=7898961

1. Boka NU!

Det har hänt väldigt mycket när det gäller campinglivet de senaste åren. Campingen blir mer och mer trendig, och de senaste åren har det gång på gång slagits nya rekord i antalet campingnätter på somrarna.

Nya siffror från SCR Svensk Camping visar att svenska campingplatser stod för 44 procent av allt kommersiellt boende i Sverige förra sommaren. Detta samtidigt som husbilen bara blir mer och mer poppis – sen 2010 har antalet gästnätter med husbil nästan fördubblats.
Men den allt större populariteten gör också att det kan vara bra att skaffa dig själv lite uppdaterad koll om du planerar en sommarsemester i husvagn, husbil, tält eller campingstuga.
Vad vill just du ha ut av ditt campande? Är det lyx eller enkelhet som lockar? Lugn och ro eller full fart? Det finns många frågor värda att tänka igenom, så se till att göra det!
Undvik dessa 13 misstag och bli ett campingproffs!


1. BOKA NU!

Sorry, men det funkar inte riktigt på de större campingarna. På de mest populära ställena kan husvagnsplatserna bokas upp ett år i förväg. Siktar du på exempelvis Böda Sand eller Pite havsbad i sommar bör du boka NU!


1 av 13