Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

12 måsten för dig som vill kasta kläderna på semestern

Nakenbad, nakenkryssningar, nakenhotell, nakenkrogar och nakengolf.

Naket är ett snabbt växande koncept inom turistnäringen.

Allt fler vill kasta kläderna – inte bara på semestern utan även när det är middagsdags.

Här är 12 nakensatsningar som väcker nyfikenheten.

Haulover Beach i Miami.

Foto: Sffb.Com

1 av 12

1. Världens bästa nakenstränder

Österrikare och tyskar ligger i topp när det gäller nakenbad. Men de allra bästa stränderna för dig som vill bada näck är utspridda över hela världen. Och det finns många toppstränder att välja bland.

När den australiska tidningen Perth Now utsåg världen bästa naturiststränder knep Haulover Beach i Miami förstaplatsen tätt följd av El Torn i spanska Tarragona, Le Grottes Plage på franska ön Il du Levant och stranden Abrico i Rio de Janeiro. På topp tio hamnade även Plakias Beach på Kreta, nakenstränderna på kroatiska Lokrum och Arambol Beach i indiska Goa.

Till de vinnande faktorerna hör vacker natur, fin sand, trevlig stämning, service (som serveringar och aktiviteter) och mycket folk.


SÅ UPPFÖR DU DIG PÅ NAKENBADET

Nakenbad är poppis – inte minst på solsemestern. Men gör inte bort dig.

Här är fem saker du måste känna till när du besöker en nakenstrand.

1. Fotografera inte utan tillstånd

Bara för att någon är bekväm med att visa sig naken så betyder de inte att de inte värnar det privata. Ta ett snabbt minnesfoto om du måste – av dig själv eller själva stranden – men lägg sedan undan mobilen och njut av tillvaron som den är.

2. Skyl dig – med solkräm

Det här är tillfället att jämna ut solbrännan men ta det försiktigt, du vill inte bränna dig på riktigt känsliga ställen.

3. Pressa inte andra

Visst, att gå naken kan kännas väldigt befriande, men börja inte pressa andra att klä av sig mer än de önskar. Hur mycket någon vill visa är individuellt och att kommentera andras val är ett säkert sätt att få dem att känna sig obekväma.

4. Var inte opassande

För de flesta har nakenbad inget alls med erotik att göra. Det handlar i stället om att njuta av det naturliga livet och känna sig bekväm med sin kropp. Att pussas och kramas är okej, men gå inte längre. Och att stirra på folk är direkt opassande.

5. Ta med en handduk

När du delar bekvämligheter, till exempel sätter dig på en bänk så tillhör det allmän hyfs att bära handduk runt höften.

Källa: cntraveler.com


Bläddra vidare för fler nakensatsningar runtom i världen!

1 av 12